Ēdoles pils svinēs savu 754. gadadienu ar slavena kubieša koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

21. jūlijā Ēdoles pilī uzstāsies kubiešu dziedātājs, Latīņamerikas «Grammy» balvas laureāts ar spēcīgo un melodisko balsi – El Nene. Dziedātāju pavadīs orķestris «Son Del Nene», informē koncerta rīkotāji, festivāls «Live Fest».

El Nene, īstajā vārdā Pedro Lugo Martinezs (Pedro Lugo Martinez), iedvesmo ar spēcīgu un melodisku balsi. Uz skatuves El Nene līdzinās pasaulslavenajam Ibrahimam Fereram (Ibrahim Ferrer) no «Buena Vista Social Club» gan izskatā, gan muzikālajā ekspresijā.

El Nene ir izkopis «Son Cubano» – kubiešu tradicionālās mūzikas dziedāšanas manieri – tik pārliecinoši, ka kopā ar grupu «Los Jovenes del Son» ieguva Grammy. El Nene debitējis arī kā aktieris režisora Vima Vendersa (Wim Wenders) filmā «Musica Cubana – The Sons of Buena Vista», izpildot aizkustinošāko muzikālo ainu.

Dziedātāja repertuārs ir daudzveidīgs. Tā, piemēram, savā pēdējā albumā «Lagrimas de Amor» (Mīlestības asaras) El Nenes personības sentimentālākā puse atklājas dziesmā «Fiebre de ti», bet ar dziesmu «Felize recuerdo» tiek atdots gods arī Kubas muzikālajām tradīcijām.

El Nene Latvijā uzstāsies kopā ar septiņu kubiešu mūziķu ansambli «Son Del Nene» un būs baudījums visiem klausītājiem, kas novērtē Latīņamerikas džezu un vēlas baudīt autentisku Kubas noskaņu un ļauties salsas ritmiem.

Par koncerta norises vietu izraudzīta Ēdoles pils, kas nākamajā vasarā svinēs 754. gadadienu. Ēdoles pils koncertus raksturo īpaša un personīga atmosfēra – mākslinieks ir rokas spiediena attālumā, klausītāju skaits ierobežots. El Nene būs jau otrais Grammy balvas ieguvējs, kas uzstāsies Ēdoles pilī – pērn koncertu sniedza ģitāras virtuozs Als di Meola (Al Di Meola). Ēdoles pilī uzstājušās arī tādas pasaules slavu guvušas mūzikas mākslinieces kā fado dīva Karmiņu (Carminho), portugāļu mūzikas zvaigzne Viviane.

Dziedātāja El Nene un kubiešu mūzikas grupas «Son Del Nene» koncertu 21. jūlijā Ēdoles pilī organizē «Live Fest».

Ieejas kartes nopērkamas šeit:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu