10 popzvaigznes, kas «iznākušas no skapja»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

«Baltijas praida» nedēļas kontekstā, kurā seksuālās minoritātes atgādina par savām tiesībām, savu esamību, ielūkosimies popmūzikas aizkulisēs, kur par savu seksuālo orientāciju drosmīgi sāka diskutēt 80. gadu sākumā. Arī 90. gados «no skapja» iznākuši jeb savu homoseksualitāti atzinuši vairāki slaveni mūziķi (Džordžs Maikls). Šis process turpinās arī šodien, un arī sabiedrība kļūst arvien saprotošāka un iecietīgāka.

 
Foto: AFP/ScanPix

Sems Smits

Viens no jaunās paaudzes britu mūziķiem, četru «Grammy» balvu ieguvējs Sems Smits 2014. gadā publiski paziņoja, ka ir gejs. Par savām attiecībām viņš atklāti dzied savās dziesmās, arī nesen izdotajā albumā The Thrill of It All.

Foto: AP/ScanPix
 
Foto: publicātes

Darens Heizs

Bijušais Austrālijas dueta «Savage Garden» solists Darens Heizs (Darren Hayes) «no skapja iznāca» 2006. gadā. Viņš nāca klajā ar paziņojumu, ka ir apprecējies ar savu draugu Ričardu Kalenu.

Atgādinām, ka kopš 2005. gada Lielbritānijā ir oficiāli atļautas viendzimuma laulības

«Esmu laimīgs, ka dzīvoju tādā laikmetā, kur mūsu attiecības var tikt oficiāli reģistrētas. Es apsveicu britu valdību par šo lēmumu - likumīgi ļaut cilvēkam pašam brīvi izvēlēties,» toreiz komentēja Heizs.

 
Foto: SIPA/Scanpix

Trojs Sivāns

23 gadus vecais austrāliešu aktieris un mūziķis Trojs Sivāns (Troye Sivan) «no skapja iznāca» 2013. gadā savā «Youtube» kanālā. Ģimenei par savu orientāciju viņš bija paziņojis vēl trīs gadus agrāk.

Foto: SIPA/Scanpix
 
Foto: AP/ScanPix

Lenss Bass

Puišu grupas «N’Sync» dalībnieks Lenss Bass (Lance Bass) savu seksuālo orientāciju atklāja 2006. gadā žurnālam «People Magazine».

Foto: AP/ScanPix
 
Foto: ScanPix

Endijs Bels

Popgrupas «Erasure» zvaigzne Endijs Bels (Andy Bell) par savu seksuālo orientāciju atklāti runāja jau 80. gadu vidū. «Nevēlos par to īsti runāt, taču arī izlikties negrasos, ka neesmu [gejs],» viņš teicis intervijā žurnālam «Melody Maker».

Foto: ScanPix
 
Foto: Sputnik/Scanpix

Olijs Aleksandrs

Britu deju mūzikas grupas «Years & Years» solists Olijs Aleksandrs (Olly Alexander) ir bijis atklāts par savu seksuālo orientāciju kopš grupas pirmsākumiem. Lai arī grupas pirmsākumos ierakstu kompānija ieteica Olijam «nenākt ārā no skapja», viņš vēlējies palikt uzticīgs sev un savai būtībai.

Foto: Sputnik/Scanpix
 
Foto: AFP/ScanPix

Mika

Dziedātājs Mika, kas uzstājies arī Latvijā, ilgu laiku turēja noslēpumā savu seksuālo orientāciju, līdz 2012. gadā žurnālam «Instinct» atzina, ka ir gejs. «Ja jūs man jautājat, vai esmu gejs, tad jā... Vai visas šīs dziesmas ir par attiecībām ar vīriešiem? Es saku jā!»

Foto: AFP/ScanPix
 
Foto: AP/ScanPix

Rikijs Mārtins

«Esmu lepns, ka varu apgalvot - esmu laimīgs homoseksuāls vīrietis. Esmu svētīts ar to, kas es esmu,» mākslinieks 2010. gadā atklāja savā oficiālajā tīmekļa vietnē «rickymartin.com». Viņa atzīšanās beidza gadiem ilgušos minējumus par viņa seksuālo orientāciju.

Foto: AFP/ScanPix
 
Foto: SIPA/Scanpix

Ticjano Fero

Itāļu popmūzikas spīdeklis Ticjano Fero (Tiziano Ferro) pēc mokošas depresijas, būdams pašā slavas virsotnē, 2010. gadā «iznāca no skapja», paziņojot, ka ir homoseksuāls.

Foto: REUTERS/Scanpix
 
Foto: REUTERS/Scanpix

Džordžs Maikls

Džordžs Maikls (George Michael) saviem vecākiem atklājis, ka ir gejs, 29 gadu vecumā. Tomēr viņa mātei tas neesot bijis nekāds pārsteigums — jau izsenis viņa baidījusies, ka viņas vienīgais dēls būs mantojis «homoseksualitātes gēnus» no sava onkuļa Kolina, kas izdarīja pašnāvību.

Sākotnēji gan Džordžs Maikls draudzējās ar sievietēm, starp viņa mīļākajām bija aktrise Brūka Šīldsa, modele Peta Fernandesa, vizāžiste Ketija Jonga, tomēr paralēli viņš tikās arī ar vīriešiem.

«Kādu laiku apsvēru biseksualitātes ideju, tomēr, kad parādījās runas par AIDS, es nevarēju gulēt ar sievieti, iepriekš viņai nepasakot, ka esmu gulējis arī ar vīriešiem. Galu galā mana tieksme pret sievietēm nebija pietiekami spēcīga, lai būtu vērts sevi mocīt ar šāda veida sarunām, tāpēc vienkārši izlēmu atvadīties no sievietēm,» 2007. gada intervijā žurnālam «Gay Times» atklāja Maikls.

Foto: ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu