Viljamss FIFA atklāšanas ceremonijā parāda vidējo pirkstu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Lai gan ceturtdiena, 14. jūnijs bija tikai FIFA Pasaules kausa pirmā diena, britu dziedātājs Robijs Viljamss jau paspējis izraisīt pirmo skandālu. Sarkanā leoparda kostīmā, uzstājoties FIFA atklāšanas ceremonijā, Viljamss dziesmas «Rock DJ» vidū tieši kamerā parādīja vidējo pirkstu, mūziķa žestam kļūstot par vienu no apspriestākajiem notikumiem.

Telekanāls «Fox», kurš atklāšanas ceremoniju pārraidīja tiešraidē, publiskoja atvainošanos, nosodot Viljamsa žestu: «FIFA 2018 Pasaules kausa atklāšanas ceremonija bija nozīmīgs pasākums, ko producēja trešā puse un pārraidīja tiešraidē «Fox». Tā kā tā bija tiešraide, mēs nezinājām, kas notiks Robija Viljamsa priekšnesuma laikā, un mēs atvainojamies.»

Uzstāšanās laikā Lužņiku stadionā Maskavā Viljamss izpildīja tādas savas populāras dziesmas kā «Let Me Entertain You» un «Feel», kā arī savu veiksmīgāko singlu «Angels», duetā kopā ar krievu operdziedātāju Aīdu Garifulinu. Mūziķis bija izlēmis izvairīties no pretrunīgā skaņdarba «Party Like a Russian» («Izklaidējies kā krievs») izpildīšanas, kurā vārdi vēsta par Krievijas oligarhu bagāto dzīvi.

Ar savu žestu Viljamss varētu būt pārkāpis Krievijas likumu, kurš tika pieņemts 2014. gada jūlijā, aizliedzot publiskas uzstāšanās laikā lamāties. Tiem, kas šo likumu neievēro, var tikt piespriests naudas sods no 70 līdz 1400 ASV dolāriem, atkarībā no tā, vai pārkāpējs ir skatuves mākslinieks, amatpersona vai kādas organizācijas pārstāvis. Lai gan teorētiski Viljamss varētu saņemt sodu, ir maz ticams, ka Krievija mūziķim to piespriedīs.

Dziedātāja uzvedība ir izraisījusi pretrunīgas reakcijas interneta lietotāju vidū, daudziem paužot uzjautrinājumu par redzēto, savukārt citiem žestu raksturojot kā «lētu un necienīgu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu