Ride apvienojas (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl viena leģendāra rokmūzikas grupa nolēmusi no jauna atkalapvienoties.

Pēdējais no kolektīviem, kas tāpat kā Jesus and Mary Chain, Rage Against The Machine un Crowded House paziņojis par kopā sanākšanu, ir 90. gadu sākumā populārais "shoegaze" ansamblis Ride. Grupas līderi Endijs Bels (Andy Bell) un Marks Gardeners (Mark Gardener) bija vieni no vadošajiem britu "shoegaze" kustības pārstāvjiem līdz grupas izjukšanai 1996. gadā. Tiesa, pēdējos Ride ierakstos (tadicionālā roka renesanses dēļ) gandrīz nekas neliecina par "shoegaze" kustībai raksturīgo skaņas sienas skanējumu.

Ride dalībnieki pēc grupas pajukšanas darbojušies dažādos muzikālos projektos, pazīstamākais varētu būt Endija Bela vadītais Hurricane#1 (lieliskais "Step into my world" vēl joprojām skan labi!). Vēlāk Bels pievienojās Mančestras zvaigznēm Oasis un vēl šodien ir grupas basģitārists. "Ride" bundzinieks Lourenss Kolberts (Laurence Colbert) šobrīd muzicē kopā ar atjauninātajiem Jesus and Mary Chain.

Plānots, ka Ride uzstāsies Kanādas mūzikas festivālā "North By Northeast" jūnija sākumā. Plānots arī dzīvo koncertu DVD.

Diskogrāfija:

"Nowhere" (1990) "Going Blank Again" (1992) "Carnival of Light" (1994) "Tarantula" (1996)

Ride "Leave them all behind":

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu