Jusufs Islāms salīgst mieru ar Coldplay (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu mūzikas veterāns Jusufs Islāms, kas pirms pievēršanās islāmam bija pazīstams kā Kets Stīvenss, salīdzis mieru ar grupu «Coldplay», kuru pirms vairākām nedēļām apsūdzēja plaģiātismā.

Kā apgalvo mūziķis, grupas dziesmas «Viva La Vida» pamatā ir viņa ir viņa 1973.gadā izdotais 18 minūšu garais skaņdarbs «Foreigner Suite». Grupu plaģiātismā apvainojis arī ģitārists Džo Satriani, sākot pret to tiesas prāvu.

Tomēr Islāms paziņojis, ka nesekos Satriani piemēram un necentīsies lietu atrisināt tiesas ceļā. «Es palieku pie tā, ko esmu teicis. Viņi ir nošpikojuši no manas dziesmas, taču nedomāju, ka viņi to darīja tīšām. Reizēm es pats no sevis nošpikoju un nemaz to nepamanu. Es uzrakstu, manuprāt, labu melodiju un pēkšņi saprotu, ka kaut ko tādu jau esmu rakstījis,» atklāja mūziķis. «Negribu, lai viņi domā, ka esmu dusmīgs. Es gribētu kopā ar viņiem pasēdēt un iedzert tēju, un darīt viņiem zināmu, ka viss ir kārtībā.»

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu