"Shady Brass Q" piedāvā koncertprogrammu "Dzelzceļa mistērija"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ansamblis "Shady Brass Q" svētdien Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā uzstāsies ar koncertprogrammu "Dzelzceļa mistērija", kurā apvienoti vairāku latviešu komponistu darbi, TVNET pavēstīja valsts SIA "Latvijas koncerti".

Programma "Dzelzceļa mistērija" radusies no Kārļa Lāča skaņdarba "Railway Mystery" nosaukuma. Divdaļīgajā skaņdarbā attēlota dzīves steiga, vispārējā panika, sastrēgumi ielās un cilvēka mēģinājums tikt līdz vilcienam. Iesēžoties vilcienā, cilvēks ieslīgst pārdomās par savu eksistenci un dzīves steigas jēgu.

Vēl programmā būs Agnetas Krilovas opuss "Dienvidu ceļinieka stāsts", kas attēlo cilvēka dzīves gājumu, urbanizētajā pasaulē pieredzēto un vēlēšanos aizbēgt no vispārējās panikas, un "Vīrs un burvis". Izstāstot savu dzīves gājumu, burvis parāda, kā ir mēģinājis mainīt savu dzīvi un atradis harmoniju.

Ēriks Ešenvalds būs pārstāvēts ar skaņdarbu "Protest", kas parāda cilvēka mēģinājumu protestēt pret pastāvošo sistēmu. "Tomēr dzīve kā nebeidzamas dzelzceļa sliedes iet savu ceļu un nemaz netaisās pakļauties mazā cilvēka mēģinājumiem kaut ko mainīt. Secinājums - tikai burvji spēj kardināli mainīt savu apkārtējo vidi," norāda koncerta rīkotāji.

Ansamblī "Shady Brass Q" muzicē Vairis Nartišs (trombons), Uldis Zilberts (trombons), Artūrs Bērziņš (trombons), Jānis Retenais (tuba).

Koncertā piedalīsies arī Edgars Saksons (sitaminstrumenti) un Uģis Krūskops (sitaminstrumenti). Diriģents - Andris Poga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu