Filadelfijā atskaņos Ērika Ešenvalda darbu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien (03.01.) Filadelfijā, ASV, Ērika Ešenvalda "Viltus saules" atskaņos profesionālais kamerkoris "The Crossing" tā mākslinieciskā vadītāja un Čikāgas Liriskās operas kormeistara Donalda Nellija interpretācijā.

Koncertā Filadelfijā izskanēs arī Ešenvalda opuss "Leģenda par iemūrēto sievu".

Par gaidāmo koncertu kora "The Crossing" mājaslapā lasāms: "Mūsu ikgadējā ziemas koncerta programmas nagla, iepazīstinot ar topošo komponēšanas meistaru Ēriku Ešenvaldu, būs viņa impresionistiskais skaņdarbs, kurā izmantoti seni raksti par viltus sauļu parādību, kas gadsimtiem ilgi ar savu skaistumu mulsinājusi cilvēkus, kad, saules stariem lūstot atmosfērā esošos ledus kristālos, abpus saulei redzami kļūst gaismas plankumi - viltus saules jeb saules suņi."

"Ešenvalda muzikālais rokraksts rada saasināti skaistu gaisotni, kas šķiet lidojam pāri laikiem - tā nav piederoša nedz šodienai, nedz pagātnei, drīzāk atmiņām par nākotni. Mēs atskaņosim arī Leģendu par iemūrēto sievu, kas balstīta albāņu tautasdziesmā. Tās dažādo stilu pretstatīšana rada pārsteidzošu spriedzi starp mūsdienu valodu un tīrāku, šķīstāku senatni."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu