Annas Kraujas solokoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisija laipni ielūdz interesentus Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē 2010.gada 5.februārī plkst.19 noklausīties Kamermūzikas koncertu.

Koncertā muzicēs Anna Krauja (soprāns, Latvija / Somija) un Heincs Čens (klavieres, Vācija). Programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Franča Šūberta, Riharda Štrausa, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni mūzika.

Rīgas Latviešu biedrības muzikologs Arvīds Bomiks par abiem māksliniekiem:

Anna Krauja (soprāns)

Dzimusi 1981.gadā, Rīgā. Mūzikas gaitas sākusi Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas skolas klavieru nodaļā, kuru absolvējusi 1997.gadā pie pasniedzējas Ellas Umblejas, bet 1999.gadā absolvējusi Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas vokālo nodaļu Lailas Grietēnas klasē. Vokālās mākslas bakalaures diplomu ieguvusi 2007.gadā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Kristīnes Gailītes klasē. Mācību laikā Erasmus studentu apmaiņas programmas ietvaros bijusi studente Žana Sibēliusa Mūzikas akadēmijā (Somijā) pie pasniedzējas Annikas Ollinkari. Kopš 2007.gada Anna Krauja ir vokālās nodaļas maģistrantūras studente Žana Sibēliusa Mūzikas akadēmijā. Šobrīd vokālo mākslu apgūst pie pasniedzējas Marjutas Hannulas.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācību laikā aktīvi darbojusies profesora Viestura Gaiļa vadītajā operstudijā Figaro, sadarbojoties ar režisoriem Tamāru Ēķi un Gunti Gailīti. Atveidojusi Grietiņas lomu E. Humperdinka operas Ansītis un Grietiņa iestudējumā, kā arī Lizetes lomu D.Čimarozas operā Slepenās laulības. Dziedājusi operstudijas Figaro iestudētajos operu un operešu fragmentos. Piedalījusies Belcanto Dordrecht festival, Džojas Mammenas un Marjutas Hannulas, kā arī Barbaras Bonī un Kristiana Badea meistarklasēs, piedalījusies arī mūziklu meistarklasēs Ņujorkā (Brodvejā). 2007.gadā debitējusi Ahilleja lomā Georga Fridriha Hendeļa operā Dēidamija diriģenta Māra Kupča vadībā. 2008.gadā uzstājusies ar solokoncerta programmu Kirpilä koncertzālē Helsinkos un Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē. Sadarbībā ar režisori Baņutu Rubesu 2008.gadā debitējusi Latvijas Dailes teātrī Teicējas lomā Endrū Loida Vēbera mūziklā Jāzeps un raibais brīnumsapņu mētelis.

Žana Sibēliusa Mūzikas akadēmijas ietvaros atveidojusi Lauretas lomu Dž.Pučīni operā Džanni Skiki. 2009.gadā Aleksandra teātrī Helsinkos debitējusi Dalindas lomā Georga Fridriha Hendeļa operā Ariodante, kā arī piedalījusies ar koncerta programmām Beganas starptautiskajā mūzikas festivālā (Taivānā).

Pianists Heincs Čens (Heinz Chen)
Pianists Heincs Čens (Heinz Chen) Foto: Publicitātes foto

Pianists Heincs Čens (Heinz Chen)

Dzimis Vīnē, Austrijā. Viņš ir absolvējis Vīnes Mūzikas universitāti (V.Vatcingera klavieru klasi), Žana Sibēliusa akadēmiju Helsinkos (E. T.Tavaststjerna klasi) un mācījies arī Mūzikas augstskolā Detmoldā (A.Ugorska klasē).

Viņš guvis godalgas Prima la Musica pianistu konkursā Austrijā, Helmi Vesa pianistu konkursā Helsinkos (2006), speciālu godalgu par skatuves harizmu starptautiskajā pianistu konkursā The Muse, Grieķijā (2008), kā arī Bösendorfer stipendiju (2002). Heincs Čens ierakstījis kamermūzikas CD ar Friča Kreislera skaņdarbiem. 2006., 2007. un 2009.gadā bijis mākslinieciskais direktors Beganas starptautiskajā mūzikas festivālā Taivānā.

Heincs Čens ir mākslinieks ar plašu interešu loku. Paralēli klavierspēles studijām viņš mācījies arī mūzikas teoriju un kompozīciju Vīnes Mūzikas universitātē, kā arī ieguvis orķestra pieredzi kā vijolnieks un trombonists.

Holokausta atceres muzeja brīvprātīgs darbinieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu