Festivāls "Summertime - aicina Inese Galante" (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 11.augusta līdz 18.augustam Jūrmalā notiks 6.starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante", kuru rīko Hermaņa Brauna fonds.

Jūlija vidū preses konferencē fonda direktore Inna Davidova pastāstīja, ka festivāla atklāšanas un noslēguma koncertā tiks atskaņoti Frederika Šopēna klavierkoncerti. Bet 16.augustā festivālā notiks Šopēnam veltīts muzikāls maratons, kurā piedalīsies Vestards Šimkus, Dang Thai Šons, Dāvids Gazarovs un citi pianisti.

Festivālu ievadīs Garīgās mūzikas koncerts 11.augustā Dubultu evanģēliski luteriskajā baznīcā, kurā piedalīsies Inese Galante un Aivars Kalējs (ērģeles)/

15.augustā Dzintaru Mazajā koncertzālē notiks kamermūzikas koncerts "Krievu kamermūzikas pērles", kurā senas krievu romances dziedās Inese Galante, Irina Dolženko, Anatolijs Safiuļins, klavieru pavadījumu atskaņos Inna Davidova.

17.augustā koncertā "Bucharest tango" uzstāsies soliste Vana Katalīna Kizu un starptautisks tango ansamblis no Rumānijas.

Festivāla viesis būs izcilais mūziķis no Dienvidāfrikas Republikas Hjū Masekela, kuram savu trompeti ir dāvinājis leģendārais Lūiss Armstrongs.

Stacijas laukumā uzstāsies festivāla "Summertime" viesi

Ceturtdien, 12.augustā, Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo" uz "Origo Summer Stage" skatuves uzstāsies festivāla viesi. Rīgas centrā bezmaksas koncertā klausītājiem būs iespēja tikties ar operas meistariem no Latvijas un Krievijas - pasaulslaveno latviešu soprānu Inesi Galanti, Krievijas lepnumu Anatoliju Safiuļinu, Mihailu Agafonovu un Irinu Dolženko, kā arī festivāla organizatori un pianisti Innu Davidovu.

Festivālu "Summertime - aicina Inese Galante" organizē Hermaņa Brauna fonds, un tas notiks no 11.augusta līdz 18.augustam Jūrmalā. Šogad festivālā pulcēsies izcili operas un džeza meistari, kā arī orķestri un vokālās grupas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu