Salacgrīvā notiks klasiskās mūzikas festivāls (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 2.līdz 7.augustam Salacgrīvā, pirmo reizi notiks klasiskās mūzikas festivāls, kuru organizē Salacgrīvas novada dome sadarbībā ar "Apvienība Ars Nova", informē Anda Zadovska, festivāla producente.

"Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla" norises laiks un vietas

2010.gads 2.-7.augusts, Salacgrīvas kultūras nams, Lielsalacas luterāņu baznīca, Marijas Goreti Salacgrīvas katoļu baznīca.

Festivāla ietvaros mūzikas cienītājiem būs iespēja tikties ar kontrtenoru Sergeju Jēgeru, ērģelnieci Diānu Jaunzemi, Liepājas Zvanu ansambli "Campanella", Zigfrīdu Muktupāvelu, komponistu Jāni Lūsēnu, čella virtuozu no Francijas Dominique de Williencourt, kā arī ar mūziķiem no Maskavas - "Mocart - kvartet".

Festivāla laikā, nedēļas garumā, tiek organizēta nometne - meistarklases talantīgākajiem mūzikas skolu bērniem no visas Latvijas, kuras vadīs Maskavas konservatorijas pasniedzēji: Aleksejs Lundins- vijole, Vsevolods Dvorkins- klavieres, Jevgenijs Petrovs- klarnete, Nikolajs Popovs- flauta.

Par "Salacgrīvas mūzikas festivālu"

"Virtuozi Moskvi", "Mocart - kvartet" pirmā vijole un festivāla mākslinieciskais vadītājs Aleksejs Lundins:

Daba un mūzika, kas var būt labāks un svarīgāks?

Salacgrīvā, kas atrodas vienā no skaistākajām Latvijas vietām, mūzika var skanēt ne tikai dažādās zālēs bet arī brīvā dabā, kas radīs brīvību mūziķu saskarsmē ar festivāla viesiem."

Salacgrīvas novada Domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs: "Salacgrīvas pilsēta jau kļuvusi pazīstama ar mūzikas festivālu organizēšanu un šis kamermūzikas festivāls varētu kļūt par vēl vienu spilgtu iespaidu pilsētas muzikālo pasākumu virknē. Vēl jo vairāk tāpēc, ka pilsētā muzicēs tik spilgtas Krievijas un Latvijas kamermūzikas zvaigznes. Tā būtu brīnišķīga iespēja dalīties pieredzē un radošos meklējumos jaunajiem un jau slavas virsotnes sasniegušajiem mūziķiem, bet festivāla apmeklētājiem gūt baudījumu dvēselei un garam."

Programma

5.augusts:

Plkst.19:00 Salacgrīvas kultūras namā . Meistarklašu pasniedzēju koncerts. Aleksejs Lundins- vijole, Vsevolods Dvorkins- klavieres, Jevgenijs Petrovs- klarnete, Nikolajs Popovs- flauta.

6.augusts:

Plkst.14:00 Salacgrīvas kultūras namā. Meistarklašu audzēkņu koncerts.

Plkst.17:00 Salacgrīvas katoļu baznīcā. Čellists Dominique de Williencourt (Francija)

Plkst.20:00 Lielsalacas luterāņu baznīcā. Sergejs Jēgers un ērģelniece Diāna Jaunzeme.

7.augusts:

Plkst.14:00 Lielsalacas luterāņu baznīcā. Zvanu ansamblis "Campanella" un Z.Muktupāvels J.Lūsēna programmā "Zelta sirds".

Plkst.20:00 Salacgrīvas katoļu baznīcā. "Mocart-kvartet " (Krievija) koncerts

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu