Annas Sakses pasakas mūzikā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Spīķeru koncertzālē 15. un 16. oktobrī 19:30 un 17. oktobrī plkst.18 tiks izrādīts koncertuzvedums, kas veidots pēc Annas Sakses "Pasakām par ziediem", informēja Rinta Bružēvica, "Latvijas koncertu" sabiedrisko attiecību vadītāja. Stāstnieka lomā iejutīsies Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Gundars Āboliņš.

"Es sēžu vasarīgi rudenīgā puķu dārzā un uzmanīgi klausos, kā tās klusi dzied," tā savu darba procesu raksturo mūzikas autors Valts Pūce, kurš pats būs pie klavierēm. Komponists uzstāsies kopā ar šarmanto flautisti Ditu Krenbergu.

"Ilgi meklējām tekstuālo materiālu. Pārkrāmējot grāmatas no banānu kastēm plauktā, iznāca pašķirstīt Annas Sakses "Pasakas par ziediem". Tās ir ļoti rosinošas - stāsta par cilvēkiem un cilvēku attiecībām, bet caur puķēm. Radās doma netradicionālāk paskatīties uz šo krājumu – caur mūziku un bildēm. Uzrunājām cilvēku, kas pēc būtības ir mākslinieks, bet pēc profesijas ārsts, - Pēteri Apsi. Izmantosim viņa bildes, lai būtu kur piesiet aci. Mēs negaidīsim kamēr klausītājs aizmieg.

Spīķeru koncertzālē cilvēki ieraudzīs puķes tuvplānā neierastā skatījumā, klausīsies līdz šim nedzirdētu mūziku un skatīsies neredzētas bildes.

Vēl jāpiebilst, ka izvēlējāmies ne tās populārākās Sakses pasakas," par iestudējumu saka Gundars Āboliņš.

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un Spīķeru koncertzālē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu