"Navarra" atsaucas Vaska aicinājumam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Latvijas Koncerti

28.septembrī Rudens kamermūzikas festivāla ietvaros Melngalvju namā muzicēs festivāla īpašais viesis "Navarra String Quartet" (Lielbritānija). Festivālā viņi piedalās, atsaucoties festivāla patrona Pētera Vaska īpašajam uzaicinājumam, informē "Latvijas koncertu" pārstāve Rinta Bružēvica.

"Navarra String Quartet" ir viena no slavētākajām jauno mūziķu vienībām pašreizējā pasaules mūzikas arēnā. Līdztekus daudzām balvām un uzslavām par koncertiem un ieskaņojumiem kvartets saņēmis lielākā mūzikas gadatirgus MIDEM 2008 jauno mūziķu balvu par izcilību.

"Navarra" sastāvā spēlē: Magnuss Džonstons (I vijole), Marija Plūmahere (II vijole), Simone van der Gīsena (alts), Nataniels Boids (čells).

2010. gadā kvartets debitēja Londonas vasaras festivāla BBC Proms kamermūzikas koncertu sērijā ar pianistu Frančesko Pjemontēzi. Šajā pašā gadā "Navarra String Quartet ieskaņoja arī savu pirmo albumu – Pētera Vaska pirmos trīs stīgu kvartetus, un šis ieraksts notika autora klātbūtnē. "Navarra" veiktais Pētera Vaska pirmo triju stīgu kvartetu ieskaņojums žurnāla BBC Music Magazine recenzijā novērtēts ar divreiz piecām zvaigznītēm, kas ir augstākais iespējamais rezultāts.

Žurnāls Gramophone šāgada maijā rakstīja: "Atmiņā visilgāk paliek Vaska "Melodijas" satriecoši dziedošais pilnskanīgais tonis. Skaņu ierakstu nama Challenge Classics neatturami dzīvīgā skaņa liek burtiski palikt bez valodas." Savukārt BBC Music Magazine recenzēja, sakot: "Visi trīs skaņdarbi ir uzbūvēti ar gandrīz grafisku precizitāti, kvarteta mūziķi liek klausīties ar neatslābstošu interesi, turklāt atskaņojums fiksēts ar visdzīvīgāko iespējamo skanējumu."

Rīgas koncertā kvarteta sniegumā skanēs Ludviga van Bēthovena un Jozefa Haidna Stīgu kvarteti, kā arī Pētera Vaska Trešais stīgu kvartets.

Biļetes "Biļešu paradīzes” kasēs un koncerta norises vietā. Pensionāriem un studentiem 50% atlaide.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu