Kamerkora «Blagovest» koncerts koncertzālē «Ave Sol»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / gribudziedat.lv

26.decembrī plkst.15 koncertzālē «Ave Sol» klausītājiem būs iespēja izbaudīt krievu mūzikas pērles koncertā «Ziemas sapnis». Šajā koncertā varēs noklausīties izcilu krievu autoru garīgās un laicīgās mūzikas darbus, informē koncertzāles pārstāvji.

Programmas pamatu veidos krievu ģēnija Georgija Sviridova darbi «Ziemassvētku dziesma», «Dīvainos Ziemassvētkus redzējušie», divas daļas no kora koncerta «Puškina vainags» u.c. Sviridovs tiek raksturots kā ikoniskā reālisma un augstās lirikas meistars. Koncertā skanēs arī citu autoru darbi.

Rīgas pareizticīgo kamerkoris «Blagovest» tika dibināts 1990.gadā. Kori dibināja un joprojām vada Aleksandrs Brandavs. 20 gadu laikā kolektīvs ir vairākkārtēji koncertējis ārpus Latvijas (Dānijā, Polijā, Bulgārijā, Krievijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Itālijā, Beļģijā, Francijā un Amerikā) un var lepoties kā daudzu starptautisko koru konkursu laureāts.

Kolektīvā dzied profesionāļi – Mūzikas akadēmijas un Garīgā Semināra absolventi – gan krievi, gan latvieši, kā arī citu tautību pārstāvji.
Kora daiļrades pamatā ir krievu garīga mūzika, kurai ir vairāk nekā tūkstotis gadu - sākot ar senkrievu neumās pierakstītiem dziedājumiem līdz izcilo 18. – 20. gadsimta krievu komponistu brīnišķīgiem daudzbalsīgiem kora koncertiem.

Klausītājiem, kas Ziemassvētkus svin pēc Jūlija kalendāra, šis koncerts būs kā ievads pareizticīgo Ziemassvētkiem, kas noskaņos klausītāju uz Ziemassvētku laiku, bet pārējiem - lieliska iespēja bagātināt savu muzikālo pieredzi, noklausoties izcilu krievu autoru darbus starptautisku koru konkursu laureāta izpildījumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu