Iespēja apmeklēt Mocarta «Rekviēma» ģenerālmēģinājumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Ansis Starks

Ar Volfganga Amadeja Mocarta «Rekviēma» atskaņojumu piektdien, 30. martā, plkst. 19 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā Valsts Akadēmiskais koris «Latvija» ieskandinās savu 70. jubilejas gadu. Lielās publikas atsaucības dēļ biļetes uz koncertu vairs nav pieejamas, taču koncerta dienā plkst. 16 notiks ģenerālmēģinājums, kuru iespējams apmeklēt visiem interesentiem.

Atskaņojumā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris «Latvija», Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti Inga Šļubovska, Baiba Berķe, Viesturs Jansons un Romāns Poļisadovs. Pie diriģenta pults - poļu diriģents Zbigņevs Graca.

Mocarta «Rekviēms» ir skaņdarbs, kuru koris «Latvija» atskaņojis visbiežāk savā pastāvēšanas vēsturē – vairāk nekā 200 reižu.

Pirmo reizi koris «Latvija» šo skaņdarbu atskaņoja 1956. gada 14. un 15. aprīlī Latvijas Valsts universitātes (tagad - LU) Lielajā aulā Mocarta 200 gadu dzimšanas dienas atcerei veltītajā simfoniskajā koncertā.

Īpaši spilgtas atmiņas par vienu no šā leģendārā opusa atskaņojumiem, kur koris «Latvija» piedalījās kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, ir LNSO ilggadējam darbiniekam Reinim Galeniekam: «1991.gada janvārī orķestris izpildīja Mocarta «Rekviēmu» Doma baznīcā. Par diriģentu bija uzaicināts vācu meistars Georgs Hertnāgels (Georg Hörtnagel). Kaut arī bija sākušies asiņainie notikumi Lietuvā, diriģents neatcēla savu lidojumu uz Rīgu un iekļuva pašā barikāžu laika virpulī. Doma baznīcā bija iekārtots hospitālis, un gan mēģinājumi, gan koncerti bija pārpildīti ar cilvēkiem, kas nomainīja cits citu pie Doma laukuma ugunskuriem.»

Biļetes uz ģenerālmēģinājumu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā, kā arī būs nopērkamas koncerta norises vietā stundu pirms mēģinājuma sākuma.

Koncerts tiešraidē būs dzirdams Latvijas Radio 3. programmas Klasika ēterā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu