Liepājas Simfoniskā orķestra pavasara koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Aigars Prūsis

Tikai trīs dienas – no 30.marta līdz 1.aprīlim - Liepājas Simfoniskais orķestris saviem klausītājiem dāvā iespēju uz četriem šā pavasara orķestra koncertiem iegādāties biļetes ar 25% atlaidi, informē orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

Jau Lieldienās, 8.aprīlī, LSO kopā ar kamerkori «Ave Sol», kori «Laiks» un Latvijas Nacionālās operas solistiem soprānu Eviju Martinsoni, mecosoprānu Lauru Grecku, tenoru Viesturu Jansonu, kā arī baritonu Kalvi Kalniņu senākajā Liepājas dievnamā – Sv.Annas baznīcā atskaņos pazīstamāko no Hendeļa oratorijām «Mesija».

Vērienīgais skaņdarbs ir tapis ar Bībeles praviešu tekstiem, kas sludina Kristus drīzo atnākšanu. Tas ir viens no vismajestātiskākajiem un triumfālākajiem skaņdarbiem mūzikas vēsturē.

Kā stāsta muzikologi, šī mūzika ir kosmiskas enerģijas un cilvēkus garīgi vienojoša prieka pilna.

Georgs Frīdrihs Hendelis «Mesiju» ir uzrakstījis nepilna mēneša laikā, un ar milzīgiem panākumiem tā tika pirmatskaņota Dublinā 1742.gadā, īsā laikā kļūstot par vienu no populārākajiem koru mūzikas skaņdarbiem.

Raimonds Pauls un Liepājas Simfoniskais orķestris
Raimonds Pauls un Liepājas Simfoniskais orķestris Foto: Publicitātes foto / Aigars Prūsis

15.aprīlī Liepājas Latviešu biedrības namā notiks pirmais no Liepājas Džeza dienu koncertiem «Dziesmas bez vārdiem», kur LSO kopā ar maestro Raimondu Paulu atskaņos dziesmas no komponista zelta fonda. Īpaši šim koncertam Paula dziesmu aranžijas veidojis Jēkabs Ozoliņš, kurš pats stāsies pie orķestra diriģenta pults.

Izcilais latviešu saksofonists Oskars Petrauskis
Izcilais latviešu saksofonists Oskars Petrauskis Foto: Publicitātes foto / Aigars Prūsis

26.maijā Liepājas Sv.Jāzepa katedrālē, ieskandinot festivālu «Liepājas vasara», LSO kopā ar jauniešu kori «Kamēr...» diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā atskaņos grandiozo Džakomo Pučīni opusu «Mesa di Gloria». Koncertā piedalīsies arī solisti – baritons Jānis Apeinis un pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko.

Informāciju par Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem meklējiet orķestra mājas lapā www.lso.lv

Biļetes uz LSO koncertiem var iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu