Pirms «Dievu mijkrēšļa» - lekcija un ekskursija (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Latvijas Nacionālā opera pirms Riharda Vāgnera operas «Dievu mijkrēslis» izrādes 29. aprīlī plkst.15 aicina apmeklēt izglītojošus pasākumus – lekciju «Nībelunga gredzena stāsti» 2. aprīlī un ekskursiju «Vāgners – Rīgas leģenda» 28. aprīlī, informē LNO pārstāve Katrīna Leiškalne.

2.aprīlī Beletāžas zālē aicinām uz muzikologa Jura Griņeviča lekciju «Nībelunga gredzena stāsti». Pasākumā piedalīsies arī pianists Mārtiņš Zilberts un LNO solisti. Lekcija ir brīnišķīga iespēja atsaukt atmiņā vai iepazīt visu četru «Nībelunga cikla» operu muzikālos vadmotīvus un sižeta līnijas.

Ekskursijā «Vāgners – Rīgas leģenda» muzikologa Mikus Čežes vadībā iepazīstiet vietas, kur komponists dzīvojis, strādājis un viesojies. Lekcija notiks 28. aprīlī plkst. 13 latviešu valodā un 9. jūnijā plkst. 13 vācu valodā. Tikšanās - pie LNO Jaunās zāles.

Biļetes cena uz abiem pasākumiem - Ls 3.

Pērkot biļetes uz lekciju un ekskursiju, cena tikai Ls 5.

«Dievu mijkrēslī» sadursme starp mīlas alkām un varaskāri, ko Vāgners attīstījis un padziļinājis «Reinas zeltā», «Valkīrā» un «Zīgfrīdā», sasniedz satriecošo kulmināciju. Zīgfrīds, pats to pat nenojaušot, nodod savu līgavu Brinhildi.

Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Viņa zvēr atriebties - un aizsāk traģisku notikumu virkni, kas noved līdz pasaules galam. «Dievu mijkrēslis» noslēdz Latvijas Nacionālās operas vērienīgo ieceri uzvest Vāgnera monumentālo tetroloģiju Rīgā pirmo reizi vairāk nekā 100 gadu laikā. 2013. gadā, godinot komponista 200 gadu jubileju, izrādīsim ciklu pilnībā.

Diriģents Māris Sirmais intervijā «Latvijas Avīzei»: «Esmu patiesi sajūsmināts par šo izrādi. Smalks orķestra skanējums, viss fantastiskā līdzsvarā, pateicoties izcilajam diriģentam Korneliusam Meisteram. Dziedātāju komanda izcila, tik nesošām balsīm, ārkārtīgi juteklīgi, muzikāli piesātināts uzvedums. Pārsteidza muzikālais jaudīgums, brīnišķīga režija. Jau pēc pirmā cēliena man bija sajūta: ārprāts, cik ātri rit laiks! Trekns bravo visai radošai komandai un operai par uzdrīkstēšanos iestudēt šo darbu, ar kuru varam droši lepoties pasaules operas apritē.»

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu