«Carmina Burana» - kora «Latvija» jubilejā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinot atzīmēt savu 70 gadu jubileju, VAK «Latvija» piedāvā klausītājiem divos īpašos koncertos noklausīties leģendāro Karla Orfa kantāti «Carmina Burana»: 26.aprīlī plkst. 19 Sv.Pētera baznīcā un 27.aprīlī plkst. 19.30 Lielajā ģildē. Abos atskaņojumos piedalīsies arī Liepājas Simfoniskais orķestris, solisti Elīna Volkmane, Armands Siliņš, Andris Lapiņš un diriģents Andress Mustonens, informē kora producente Ieva Vītiņa.

Interesanti, ka pirmo reizi šo opusu koris «Latvija» atskaņojis pirms 50 gadiem, 1962. gadā, vasaras koncertsezonas noslēgumā Dzintaru koncertzālē.

Komponists Karls Orfs
Komponists Karls Orfs Foto: Publicitātes foto

«Carmina Burana» tulkojumā no latīņu valodas nozīmē «Bavārijas dziesmas». Darba pamatā ir viduslaikos tapis dzejas un tekstu krājums, kas atrasts kādā Bavārijas klosterī 19. gs. sākumā. Paši teksti ir tapuši ap 11. – 12. gs. Šķiet, kantātes ievadtēma «O Fortuna» ir kļuvusi par vienu no populārākajiem motīviem pasaules mūzikā.

Koncertu programmiņās šoreiz arī īpašs saturs - mākslinieku biogrāfiju vietā šoreiz izcelti vēsturiski, saistoši fakti par mākslinieku pieredzi un personisko nozīmi, izpildot šo kantāti

Biļetes uz abiem koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā unwww.bilesuparadize.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu