Koris «Latvija» viesosies Dienas ābeļdārzā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Ansis Starks

Atzīmējot savu 70 gadu jubileju, ceturtdien, 7.jūnijā, plkst. 18.30 Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un Māris Sirmais aicina uz īpašu vakaru Dienas ābeļdārzā, informē kora producente Ieva Vītiņa.

Jāņu gaidās korim un tā mākslinieciskajam vadītājam Mārim Sirmajam ir padomā īpaša programma. Šobrīd, šķiet, nav tāda kormūzikas repertuāra, kas «Latvijai» nebūtu pa spēkam, tomēr retāk atskaņotas, taču skaistas un ievērību pelnījušas ir mūsu līgodziesmas latviešu (un ne tikai) komponistu apdarēs jauktajam korim.

Tādēļ līdzās daudzajām līgošanas tradīcijām Dienas ābeļdārzs un koris «Latvija» vēlas atgādināt par šīm dziesmām. Māra Sirmā vadībā

koris «Latvija» izdziedās latviešu līgodziesmas, tautasdziesmu apdares un oriģinālkompozīcijas,

tām mijoties ar vēsturiskiem kora «Latvija» ierakstiem no Latvijas Radio fonotēkas.

Ar interesantiem faktiem par kora «Latvija» rašanos un vēsturi (kurš gan iedomātos, ka šā nacionālā dārguma aizsākumi meklējami 40. gados Maskavas apgabala Ivanovā?!) iepazīstinās mūzikas žurnāliste Inese Lūsiņa. Būs iespēja uzzināt, kā attīstījusies kora dziesmas tradīcija Latvijā no Cimzes, Melngaiļa un Jurjānu Andreja tautasdziesmu apdarēm līdz Barisonam, Pūcem un Ešenvaldam, kā arī apskatīt izstādi par kora «Latvija» vēsturi.

Izdevniecība «Dienas Grāmata» piedāvās papildināt savus grāmatu plauktus ar aizraujošu un kvalitatīvu lasāmvielu.

Dienas ābeļdārzā Valsts akadēmisko kori «Latvija» jubilejā sveiks «Valmiermuižas alus» un Cesvaines piena kombināts.

Pasākums notiks Mūkusalas ielā 15, ābeļdārzā līdzās laikraksta «Diena» redakcijai. Ieeja no plkst. 18; bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu