Operā sumina savus labākos (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ceturtdienas, 20.septembra, vakarā Latvijas Nacionālajā operā ar krāšņu koncertu tika sumināti gadskārtējās AS «Latvijas gāzes» balvas Operai laureāti.

Titulu «Labākā operas soliste» aizvadītajā sezonā izpelnījusies dziedātāja Evija Martinsone, par labākajiem operas solistiem atzīti Rihards Mačanovskis un Jānis Apeinis, labākā baleta soliste - Juka Mijake-Sokolova, labākais baleta solists - Arturs Sokolovs; labākais orķestra mākslinieks - Mārtiņš Circenis.

Balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā tika piešķirta diriģentam Aleksandram Viļumanim; par ieguldīto mūža darbu LNO tehniski administratīvajā jomā - Ilgvaram Upeniekam, par īpašiem mākslinieciskajiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā - Operas galvenajam kormeistaram un diriģentam Aigaram Meri, bet balvu «Leģendārs mūžs mākslā» saņems izcilais horeogrāfs Haralds Ritenbergs.

Krāšņajā svētku koncertā uzstājās gan balvas laureāti, gan LNO koris un orķestris, klātesošajiem piedāvājot fragmentus no baleta izrādēm un operu iestudējumiem. Īpašas klausītāju ovācijas izpelnījās šā gada balvas laureātu Riharda Mačanovska un Jāņa Apeiņa dziedātās Toreadora kuplejas no Bizē operas «Karmena», gan klarnetista Mārtiņa Circeņa apburošais priekšnesums - fragmenti no operas «Traviata».

Teikt apsveikuma runas bija aicināti laureātu kolēģi un darbabiedri: Jāni Apeini sveica tērpu māksliniece Kristīne Pasternaka, Rihardu Mačanovski - pasaulslavenais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko, bet leģendāro horeogrāfu Haraldu Ritenbergu sveica Valsts prezidents Andris Bērziņš. Vakara viesus ļoti patīkami pārsteidza Japānas pilnvarotā un ārkārtējā vēstnieka Latvijā Takaši Osanai dzīvesbiedrenes perfektā latviešu valodā norunātais apsveikuma teksts, suminot labāko baleta solisti Juku Mijaki-Sokolovu.

Pie balvas tika arī «Latvijas gāzes» valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis, kuram LNO direktors Andrejs Žagars uzdāvināja fotogrāfiju no operas «Čo Čo Sana». «Dziedātāja Kristīne Opolais, kura šajā izrādē dziedāja galveno lomu, šonedēļ debitēs Cīrihes opera, bet pēc tam dosies uz Ņujorkas »Metropolitan« operu. Lai viņas smaids, kas redzams šajā fotogrāfijā, rotā kādu no tava biroja kabinetiem,» novēlēja Žagars.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu