Domā «Latvian Voices» un koklētāja Laima Jansone

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Domā 28.maijā uzstāsies Latvijas vokālā grupa «Latvian Voices» ar koncertprogrammu «Rūtoj...» un koklētāja Laima Jansone, pavēstīja sabiedriskās kustības «Mans Doms» projekta vadītājs Gatis Vectirāns. Tautasdziesmas iedvesmojušas grupu «Latvian Voices» aranžēt tautas melodijas, kā arī komponēt oriģināldziesmas ar tautas vārdiem.

Apvienojot klasisko un tradicionālo tautas dziedāšanu, kā arī mūsdienu popa un džeza mūzikas intonācijas, vokālā grupa ir izveidojusi sev raksturīgu dziedāšanas manieri un stilu, kas tiek papildināta ar horeogrāfiju un telpas akustiskajām iespējām.

Koncertā «Rūtoj...» notiks arī Lauras Jēkabsones «Etnosas mesas» pirmatskaņojums «Latvian Voices» izpildījumā, kuru paspilgtinās Jansones kokles spēles improvizācija, «body percussion» un horeogrāfija.

Visi koncerta ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas «Ar degsmi par brīvu Latviju» izveidei.

Biļetes uz koncertu pieejamas Rīgas Doma kasē un www.eKase.lv.

Sabiedriskā kustība «Mans Doms» ir Rīgas Doma un biedrības «Ascendum» ilgtermiņa sadarbības projekts, lai aktualizēru Doma katedrāles sabiedrisko nozīmi. Tā ietvaros plānota virkne nozīmīgu kultūras pasākumu – koncerti, izstādes un citas aktivitātes Rīgas Domā un Doma dārzā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu