Rīgas Doma kora skola svinēs savu 20 gadu jubileju (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Doma kora skola (RDKS) savu 20 gadu jubileju svinēs ar divu dienu pasākumu ciklu 30.aprīlī un 1. maijā, informē VSIA «Latvijas koncerti» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

30.aprīlī notiks absolventu fotoportretu izstādes atklāšana, kā arī pirmizrāde Adriānas Rozes filmai. Savukārt 1. maijā Lielajā ģildē plkst.14 notiks koncerts-ģenerālmēģinājums, bet plkst.18 - jubilejas lielkoncerts, kurā skanēs skaņdarbi no klasikas līdz džezam. Koncertā varēs dzirdēt Uģa Prauliņa jaundarbu, kas ir īpašs veltījums skolai 20 gadu jubilejā.

Jubilejas lielkoncertā piedalīsies Rīgas Doma zēnu koris, Rīgas Doma meiteņu koris, RDKS jauktais koris, RDKS «big band», džeza ansamblis, absolventu kopkoris, apvienotais koris, «Sinfonietta Rīga» un «Latvian Voices».

Kā solisti koncertā uz skatuves kāps Inga Šļubovska, Daumants Kalniņš, Laura Polence, Kristīna Trezune, Jolanta Strikaite, Karlīne Cīrule, Monta Martinsone, Rūdolfs Bacāns, Eduards Vācietis, Jānis Strazdiņš u.c.

Koncertā piedalīsies diriģenti - Mārtiņš Klišāns, Aira Birziņa, Gints Ceplenieks, kā arī Raitis Ašmanis un RDKS absolventi - Kaspars Ādamsons, Jānis Liepiņš, Jānis Ozols un Ainārs Rubiķis.

Koncertā tiks atskaņoti Volfganga Amadeja Mocarta un Georga Fridriha Hendeļa klasiskie meistardarbi, kā arī Emiļa Melngaiļa, Raimonda Paula, Ērika Ešenvalda, Valta Pūces un citu komponistu mūzika.

Jubilejas pasākuma režisors ir Varis Klausītājs. Koncertu organizē VSIA «Latvijas koncerti».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu