«Sinfonietta Rīga» stīgu kvartets aicina uz koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 25.aprīlī, plkst.19 Arhitektūras un mediju centrā «H2O 6» «Sinfonietta Rīga» stīgu kvartets aicina uz koncertu «Mūzika. Mandala. Meditācija. Mijiedarbe», informē «La Rondine» fondā. Muzikālo baudījumu līdzās stīgu kvartetam papildinās jogas pasniedzējas Tatjanas Bindes dejas iestudējums un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) video mākslinieču, režisores Agates Mežules un operatores Elīnas Matvejevas īpaši katram skaņdarbam veidotas videoprojekcijas, kas būs arī abu jauno mākslinieču bakalaura darbs.

Koncerta programmā būs Pētera Vaska «Pirmais stīgu kvartets», Filipa Glāsa «Piektais stīgu kvartets» un II stīgu kvartets «Company», kā arī Gevina Braiersa skaņdarbs «After the Requiem».

Kvarteta čellists Kārlis Klotiņš stāstīja, ka Vaska «Pirmais stīgu kvartets» radīts agrīnajā, var teikt, eksperimentālajā, daiļrades periodā, kura darbi pēdējā laikā atskaņoti ļoti reti. Pēc Klotiņa teiktā, salīdzinot ar vēlākajiem komponista skaņdarbiem, skarbie tēli šeit izpaužas skaudrāk un eksistenciālāk. Viņš uzsvēra, ka vienmēr ir saistoši dzirdēt daiļrades briedumu sasniegušo skaņražu jaunības darbus, it īpaši viņu pēdējo gadu daiļrades kontekstā.

Klotiņš stāstīja, ka, klausoties Glāsa mūziku, bieži gribas iztēloties kādas filmas mainīgos kadrus. Komponists esot rakstījis mūziku daudzām zināmām filmām - «Koyaanisqatsi» 1982.gadā, «The Hours» 2002.gadā Glāsa mūzikas stilistika, pēc Klotiņa teiktā, veido secīgus skaņdarba posmus, kuri atšķiras un kontrastē savā starpā, bet ne iekšēji, gluži kā montēti kadri, mainoties filmas ainām.

Braiersa skaņdarbā kvartets demonstrēs savas slepenās prasmes un talantus. Tā kā šis ir opuss elektriskai ģitārai, diviem altiem un čellam, ne visi varēs spēlēt ierasto instrumentu.

Biļetes uz koncertu būs pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā, kā arī koncerta norises vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu