Pianiste no Latvijas plūc laurus starptautiskā konkursā Itālijā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkne Raivita Lauciņa-Veinere ar panākumiem piedalījusies piektajā Starptautiskajā jauno mūziķu konkursā «Antonio Salieri», kas aprīļa sākumā norisinājās Legnago, Itālijā. Kā informē pianistes mamma Vita Lauciņa-Veinere, Raivita tika atzīta par labāko ne vien savā vecuma grupā, iegūstot 1.absolūto vietu, bet tika nominēta arī kā labāka pianiste visu klavierspēles grupu vidū.

Konkursantu vidū bija 65 pianisti no dažādām valstīm, piemēram, Ķīnas, Korejas, Japānas, Itālijas, Lietuvas, Spānijas, Šveices u.c. Pēc uzvaras Raivita tika atkārtoti uzaicināta piedalīties lielajā Gala koncertā 14.aprīlī Antonio Saljēri Teātra namā, kur viņa tika atzinīgi novērtēta, iegūstot arī speciālo Džuzepes Magnani balvu.

Itāļu komponista Antonio Saljēri vārdā nosauktais konkurss Legnago, Itālijā, notika no 4.aprīļa līdz 6.aprīlim un no 11.aprīļa līdz 14.aprīlim. Šis konkurss ir izveidojies par nozīmīgu kultūras pasākumu visā reģionā un tajā var piedalīties atskaņotājmākslinieki dažādās vecuma grupās sešās kategorijās. Pianisti savā starpā sacentās no 4.aprīļa līdz 6.aprīlim.

Raivita sevi spēcīgi pieteikusi arī citos starptautiskos konkursos ārpus Latvijas robežām, piemēram, 2013.gadā iegūstot augstāko novērtējumu savā grupā konkursā «TorreRatti» Itālijā un 2012.gadā saņemot 1.vietu, «Grand Prix» un simpātijas balvu 21.starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā «GianlucaCampochiaro» Sicīlijā, Itālijā.

Patlaban 19 gadus vecā pianiste mācās Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas ceturtajā kursā un apgūst klavierspēli Guntas Božas klasē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu