Notiks starptautisks festivāls «Akordeona dienas Rīgā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazajā ģildē, Svētā Pētera baznīcā un Lielajā ģildē no 28. aprīļa līdz 30. aprīlim norisināsies starptautisks bērnu un jauniešu labdarības festivāls «Akordeona dienas Rīgā 2014», informē festivāla rīkotāju pārstāvis Ainārs Kasparāns. Dalībnieku vidū jau ir pieteikušies gan Latvijas jaunie ansambļos spēlējušie akordeonisti, gan arī viesi no Pēterburgas un Maskavas. Festivālā piedalīsies vairāk nekā 80 jaunie akordeonisti no ansambļiem un orķestriem.

28. aprīlī plkst. 19 Mazajā ģildē notiks atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies Rīgas Skolēnu pils akordeonistu ansamblis «Opuss», bet 29. aprīlī plkst. 18 Svētā Pētera baznīcā notiks sadraudzības koncerts, kurā piedalīsies Maskavas bērnu un jauniešu akordeonistu ansamblis «Fantāzija», Sanktpēterburgas jaunrades pils pilsētas solistu ansamblis «Bajānistu orķestris» un Rīgas Skolēnu pils akordeonistu ansamblis «Opuss».

Festivāla noslēguma koncerts paredzēts 30. aprīlī plkst.19 Lielajā ģildē. Tajā spēlēs Rīgas Skolēnu pils akordeonistu ansamblis «Opuss», Maskavas bērnu un jauniešu akordeonistu ansamblis «Fantāzija», Sanktpēterburgas jaunrades pils pilsētas solistu ansamblis «Bajānistu orķestris», Kokneses Mūzikas skolas mācību orķestris un Ugāles Mūzikas un Mākslas skolas mācību orķestris.

Koncertus vadīs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore Ilma Grauzdiņa. Pasākumu apmeklējums būs bez maksas.

Šādu festivālu jau otro gadu rīko Samariešu fonds sadarbībā ar Rīgas Skolēnu pili.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu