Mariss Jansons veselības dēļ atstās Amsterdamas Karalisko orķestri (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais latviešu diriģents Mariss Jansons šīs sezonas beigās atstās Amsterdamas Karaliskā «Concertgebouw» orķestra virsdiriģenta amatu, pavēstīja orķestra pārstāvji. «Virsdiriģents Mariss Jansons šodien Karaliskā «Concertgebouw» orķestra muzikantus un personālu informēja, ka viņš atkāpsies no sava amata pēc 2014.-2015. gada sezonas,» teikts orķestra paziņojumā.

«Mariss Jansons vienmēr ir spējis iedvesmot orķestri un vadīt tā izcilās uzstāšanās. Pateicoties viņa zināšanām, apņēmībai un līdzdalībai viņš ir ļoti mīlēts gan muzikantu, gan skatītāju vidū,» teikts paziņojumā.

Kā aģentūru AFP informēja avoti orķestrī, Jansona aiziešanas iemesls esot viņa veselības problēmas, jo 71 gadu vecais diriģents jau pārcietis divas sirdslēkmes.

«Nav noslēpums, ka viņam ir veselības problēmas. Es domāju, ka galvenā viņa atkāpšanās doma ir strādāt mazāk,» sacīja informētā persona, kas vēlējās palikt anonīma.

Noteikti datumi Jansona pēdējiem koncertiem ar orķestri pagaidām nav zināmi, teikts orķestra paziņojumā, piezīmējot, ka «orķestris, vadība un virsdiriģents vēlas norādīt, ka viņi šķiras ļoti draudzīgi un ar savstarpēju cieņu».

Jansons Amsterdamas Karalisko «Concertgebouw» orķestri vada kopš 2004. gada.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu