Rīgā atgriežas Štrausa festivāla Vīnes orķestris (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Kongresu namā 3. decembrī uzstāsies Štrausa festivāla Vīnes orķestris diriģenta Pītera Guta vadībā, informē koncerta rīkotāju pārstāve Inese Mihasjonoka. Koncertā piedalīsies arī Vīnes operas zvaigzne Monikai Mozere. Koncerta programmā būs gan populāri klasiskie skaņdarbi, gan arī mazāk zināmas skaistas melodijas. Orķestris izspēlēšot pārsteigumu pilnus muzikālus jokus un muzikālos operetes fragmentus.

Orķestris ieguvis starptautisko atzinību, pateicoties savai oriģinālajai Vīnes mūzikas interpretācijai. Tas izpilda plašu klasisko skaņdarbu repertuāru, kā arī Štrausu dinastijas un Vīnes operetes meistaru sacerējumus. Kolektīvā darbojas izcili un pieredzējuši mūziķi.

Būdams uzticīgs Štrausa laikā pastāvējušajai tradīcijai, Guts diriģē ar vijoli rokās. Mihasjonoka norādīja, ka orķestri raksturo uzticība stilam, tīras un skaistas skaņas, Vīnes šarms un muzikālās daiļrades prieks. Pēc viņas teiktā, kolektīvs ir unikāls, jo klasiskajai populārajai mūzikai tiek pievienots kolorīts Austrijas humors. Mihasjonoka uzsvēra, ka šis nav manierīgs orķestris, bet gan «dzīvs» kolektīvs, kas viegli iesaistās interaktīvā komunikācijā ar skatītājiem, uzdejojot vai dodoties spēlēt skatītāju rindās, lai dotos ar viņiem riņķa dejā.

Mūziķi vairākkārt ir veiksmīgi uzstājušies slavenos mūzikas festivālos, televīzijas koncertos. Kolektīvs apceļojis gandrīz visas Eiropas valstis, Ameriku un Āziju.

Biļetes uz koncertu nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu