LNO gaidāmi vairāki jauni iestudējumi un koncerti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) oktobrī un novembrī gaidāmi vairāki jauni muzikāli, vizuāli un emocionāli krāšņi iestudējumi un koncerti, informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Aiga Sprindža. Rudenī pirmizrādi piedzīvos baleta jauniestudējums «Romeo un Džuljeta», izskanēs latviešu basbaritona Egila Siliņa solokoncerts, bet mazajiem klausītājiem opera piedāvās atjaunojumu koncertuzvedumam «Mūzikas skaņas», kā arī jaunumu - atraktīvās, izglītojošās treniņstundas «Baleta pasaulē» kopā ar Latvijas Nacionālā baleta māksliniekiem.

Latvijas Nacionālais balets jaunajā sezonā pieteiks sevi ar monumentālu baleta izrāžu iestudējumiem. Pirmais no tiem 24.oktobrī būs Sergeja Prokofjeva balets «Romeo un Džuljeta» - klasiska, emocionāla izrāde, kuru iestudēs horvātu horeogrāfe Valentīna Turku. Prokofjeva mūziku Latvijas Nacionālās operas galvenā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā atskaņos Latvijas Nacionālās operas orķestris.

14.novembrī LNO notiks Egila Siliņa solokoncerts. Latviešu izcilais basbaritons, daudzu starptautisku konkursu laureāts Egils Siliņš ar panākumiem uzstājas vadošajos Eiropas un Amerikas teātros: viņš ir biežs viesis Vīnes Valsts operā, Ņujorkas Metropolitēna operā, Milānas «La Scala», Parīzes Bastīlijas operā un Londonas Koventgārdena operā. Koncertam LNO viņš izraudzījies Vinčenco Bellīni, Aleksandra Borodina, Gaetāno Doniceti, Modesta Musorgska, Žorža Bizē, Artura Rubinšteina, Džuzepes Verdi, Riharda Vāgnera u.c. dižu komponistu ārijas. Pie diriģenta pults būs Andris Poga.

Foto: Ieva Lūka / LETA

Jaunajā sezonā LNO ir sarūpējusi jaunus izglītojošos projektus bērnu auditorijai. Mazo skatītāju iemīļotais koncertuzvedums «Mūzikas skaņas» 4. oktobrī piedzīvos atjaunojumu. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, LNO solisti koncertuzvedumā dziedās kopā ar bērniem.

7.novembrī operā koncertu sniegs arī izcilais Bavārijas Radio simfoniskais orķestris latviešu diriģenta Marisa Jansona vadībā.

Biļetes uz oktobra un novembra pasākumiem - Latvijas Nacionālās operas un «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī internetā.

Tāpat skatītāji ir aicināti apmeklēt arī vasaras izrādes, kuras šogad rādīs jau no 13. augusta - ātrāk nekā citus gadus. Operas mākslinieki jau tagad cītīgi gatavojas jaunajai sezonai - to atklās viena no skaistākajām Džuzepes Verdi operām «Rigoleto», kura pirmizrādi piedzīvos jau 18.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu