Rīgas Operas festivālu apmeklējuši vairāk nekā 7000 skatītāju (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNO / Gunārs Janaitis

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) jūnija sākumā notikušo 17. Rīgas Operas festivālu apmeklējuši 7323 skatītāji. Kā informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Aiga Sprindža, visvairāk skatītās izrādes festivālā bija «Trubadūrs», «Figaro kāzas» un «Mihails un Mihails spēlē šahu».

Rīgas Operas festivāls ir ieguvis labu starptautisko atpazīstamību, tādēļ uz festivāla izrādēm katru gadu ierodas daudzi skatītāji no citām valstīm. Šogad festivāla izrādes bija ieradušies vērot arī ārvalstu žurnālisti un mūzikas kritiķi no Vācijas, Dānijas, Anglijas, Izraēlas, Lietuvas u.c.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, arī šogad festivāls bija ļoti labi apmeklēts. Pēc Sprindžas domām, tas pierāda, ka LNO iestudējumu un muzikālā kvalitāte tikai aug un rada spožu Latvijas tēlu arī starptautiskajā kultūras vidē.

Savukārt nākamajā sezonā par tradīciju kļuvušais Rīgas Operas festivāls būs veltīts Džakomo Pučīni daiļradei. No 7.jūnija līdz 18.jūnijam LNO būs skatāmi skaistākie Pučīni operu iestudējumi - «Manona Lesko», «Vīlas», «Madama Butterfly», «Džanni Skiki», «Bohēma» un «Toska». Līdzās skatītāju iemīļotajiem LNO solistiem iestudējumos dziedās arī izcili viessolisti un pasaules operzvaigznes - Aleksandrs Antoņenko, Marina Rebeka, Maija Kovaļevska, Hiromi Omuru u.c.

www.opera.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu