Rīgā baroka mūzikas arfists Endrū Lourenss-Kings (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Baroka mūzikas arfists Endrū Lourenss-Kings koncertā Lielajā ģildē 11. jūlijā uzstāsies kopā ar baroka dejotāju Stīvenu Pleijeru, kā arī orķestri «Sinfonietta Rīga», informēja «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica. Arfists kopā ar dejotāju sagatavojuši speciāli šim koncertam veidotu programmu «Priestera triumfa deja». Koncertā skanēs britu baroka komponista Henrija Pērsela mūzika.

Lourenss-Kings ir pasaulē plaši pieprasīts solists un diriģents, iestudējis baroka operas, oratorijas un kamermūziku Milānas «La Scala» operteātrī, Sidnejas un Tokijas operā, Berlīnes filharmonijā, Vīnes «Konzerthaus», Ņujorkas Kārnegī zālē, Maskavas filharmonijā un Mehiko «Palacio de Bellas Artes».

Kā arfists Lourenss-Kings izpelnījies «Grammy» godalgu 2011.gadā kā labākais ansambļa mūziķis Žordi Savalla «Dinastia Borgia».

1994.gadā Lourenss-Kings nodibināja pats savu ansambli «The Harp Consort», ar kuru «Deutsche Harmonia Mundi» uzreiz parakstīja līgumu par solo un ansambļa ierakstu ciklu uz septiņiem gadiem. Šobrīd «The Harp Consort» strādā tikai ar «Harmonia Mundi USA».

Lourenss-Kings ir viesdiriģents Eiropas, Skandināvijas un Amerikas orķestros, koros un baroka operu iestudējumos. Viņš ir Pērtas Rietumaustrālijas universitātes vecākais viespētnieks, Londonas Gildholas Mūzikas un teātra skolas senlaiku arfas profesors, arfas un «continuo» pasniedzējs Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā Kopenhāgenā. Viņš ir arī Karaliskās Burāšanas asociācijas sertificēts okeāna braukšanas meistars.

Pērsels, pēc Bružēvicas teiktā, tiek cildināts kā «Britānijas Orfejs» - komponists, kurš angļu valodai devis mūzikas balsi. Pērsels rakstīja mūziku gan baznīcai, gan karaļa galmam, gan teātrim, kā arī publiskiem pasākumiem, paša priekam un izklaidei.

Dejotājs un baroka ģitārists Pleijers studējis tēlotājmākslu Falmutas mākslas skolā un lautas spēli pie Jakoba Lindberga Karaliskajā mūzikas koledžā. Lielbritānijā viņš uzstājies kopā ar Karalisko Šekspīra teātri, Anglijas Nacionālo teātri, kā arī daudziem vadošiem senās mūzikas ansambļiem. Pleijers ir aktīvs «The Harp Consort» dalībnieks. Bružēvica pastāstīja, ka vairāku ansambļa albumu ierakstos iespējams dzirdēt, kā viņš dejo.

Jau ziņots, ka notiks 20.starptautiskais senās mūzikas festivāls. Tā izrādes un koncerti paredzēti Rīgā, kā arī Mazajā Mežotnes pilī un Rundāles pilī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu