LNSO koncertmeistars un pirmā vijole Raimonds Ozols svinēs savu jubilejas gadu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2014.gads ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertmeistara un pirmās vijoles Raimonda Ozola jubilejas gads. Šogad izcilais mūzikas meistars atzīmē savas radošās darbības 30.gadskārtu, savukārt 19.jūnijā svinēja 50.dzimšanas dienu. Šis gads Raimondam Ozolam solās būt notikumiem bagāts. 31.augustā sava talanta cienītājus vijolnieks iepriecinās ar vērienīgu koncertu Dzintaru koncertzālē, pēc kā turpinās jubilejas tūri pa visu Latviju. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs.

Koncertā skanēs arī mūzika no Raimonda Ozola jaunā albuma «Vīzijas», kuru plānots prezentēt tieši tūres atklāšanas koncerta laikā. Albumā apkopotas skaistākās melodijas no pasaules kino un teātra zelta repertuāra, kas tiek aranžētas solo vijolei ar ritma grupu, mutes harmonikām un LNSO stīgu grupai. Mūzika no franču, amerikāņu, krievu un latviešu kinofilmām latin, jazz un jazz rock ritmos, kā arī populārās klasiskās mūzikas skaņdarbu apdares.

Koncertā piedalīsies mūziķi, ar kuriem Raimonds Ozols savā muzikālajā darbībā tiekas visbiežāk, un viens otra emocionālajā pasaulē ir labi pazīstami - Raimonds Macats (taustiņi, mutes harmonijas un aranžējumi), Madars Kalniņš (piano un aranžējumi), Mārcis Auziņš (soloģitāra), Norberts Skraucis (bass), Ainis Zavackis (sitamie instrumenti) un LNSO stīgu grupa. Dzintaru koncerta īpašie viesi: Inese Galante, Raimonds Pauls, Zigmars Liepiņš un Kārlis Lācis.

Raimonda Ozola muzikālās daiļrades ceļš ir saistīts ar dažādu stilu un žanru mūzikas jomām. Koncertmeistara darbs LNSO un debijas kamermūzikā saistās ar klasiskās - akadēmiskās mūzikas žanriem, bet blakus tam - mūsdienās populārais Crossover (tulkojumā no angļu valodas - žanru krustceles), kas uzrunā daudz plašāku auditoriju, sniedzot iespēju klausīties klasisko mūziku mūsdienu aranžējumos. Raimonda Ozola koncertdarbības mērķis ir atskaņot skaņdarbus, kas klausītājiem sniedz emocionālu garīgo baudu un atgādina, ka pasaules lielākā vērtība ir prieks, mīlestība un patiesums.

Savas radošās darbības laikā Latvijas vijolnieks – virtuozs ir sniedzis neskaitāmus koncertus kā LNSO solists un koncertmeistars. Uz vienas skatuves viņš ir uzstājies ar tādām pasaules mēroga klasiskās mūzikas zvaigznēm kā Mstislavs Rostropovičs, Mariss Jansons, Svetlana Bezrodnaja, Miša Maiskis, Tomoni Nošimoto u.c. 2007.gadā par sasniegumiem muzikālajā jomā Raimondam Ozolam tika piešķirts Latvijas Republikas Triju Zvaigžņu ordenis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu