Atklāts festivāls «Summertime – aicina Inese Galante» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11. augustā Dzintaru koncertzālē tika atklāts festivāls «Summertime – aicina Inese Galante». Pirmais vakars tika veltīts Baltijas jūrai, kas sadarbībā ar Rīga 2014, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Jūrmalas pilsētas domi kļuva par grandiozu multimediju projektu – «Rekviēms – lūgšana par Baltijas jūru». Visas nedēļas garumā Ineses Galantes cienītājiem un labas mūzikas pazinējiem ik dienu būs iespēja baudīt kādu no Ineses Galantes fonda sarūpētajiem koncertiem.

Šodien, 12. augustā, – festivāla eksotiskais vakars, ko krāšņos viena no spilgtākajām Āfrikas rietumu krasta mūsdienu mūzikas vēstniecēm pasaulē – «Grammy» balvas laureāte Dobē Njaorē. Pirmo reizi Baltijā noslēpumaini eksotiskā dīva sniegs krāšņu dziedājumu septiņos Āfrikas dialektos, nepieradinātus ritmus un oriģinālu skatuves horeogrāfiju.

13. augusta koncerts festivālam piešķils kaisles uguni - Dzintaru koncertzāles skatuves grīdu rībinās ievērojamākā Madrides flamenko apvienība Daminaro.

Ceturtdien, 14. augustā, Duetu vakarā ar Inesi Galanti uzstāsies pati festivāla dvēsele Inese Galante kopā ar Latvijas opermūzikas zvaigznēm ar pasaules vārdu – Eiropas operteātru zvaigzni Aleksandru Antoņenko, vienu no spožākajiem Riharda Vāgnera operu basbaritoniem Egilu Siliņu un neordinārās balss īpašnieku, kontrtenoru Sergeju Jēgeru.

15. augustā, festivāla jaunākais pārsteigums un īsta piektdienas vakara balle trakulīgi ekspresīvos ritmos – festivāla apmeklētājus Balkānu mūzikas izteiksmēs iekustinās Latvijā iemīļotais Gorans Bregovičs ar savu kāzu un bēru orķestri.

16. augustā gaidāms vēl nebijis projekts, kura laikā tradicionālais operas skanējums tiks apvienots ar džezu un blūzu: Džeza, blūza un operas vakarā. Pirmo reizi Latvijā – lieliskākie džeza mūziķi no Krievijas – džeza karalis, pianists Daniels Krēmers, Latin Grammy balvas nominants, ģitārspēlē nepārspējamais Romāns Mirošņičenko un dīva ar medaino balsi – Armīne Sarkisjana. Kā punkts uz «i» šajā vakarā būs Ineses Galantes uzstāšanās ar ievērojamajām džeza mūzikas zvaigznēm.

Savukārt nedēļas noslēgumā gaidāma festivāla kulminācija - par tradīciju kļuvušais GALA Galante koncerts, kas skatītājus un klausītājus pārsteigs ar labāko skaņdarbu izlasi. Koncerta divās apjomīgās daļās muzicēs mākslinieki no Amerikas, Krievijas, Holandes, Austrijas un citām valstīm, īpašu vietu ierādot Latvijas jaunajiem talantiem – Ineses Galantes talantu konkursa laureātiem. GALA koncerts, ieturēts festivāla labākajās tradīcijās, solās būt aizraujoša un līksma festivāla «Summertime – aicina Inese Galante» izskaņa Jūrmalā, ko garantē izcili mākslinieki un festivāla patronese – neaizstājamā Inese Galante.

Biļetes uz visiem festivāla «Summertime – aicina Inese Galante» koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā un vietnē www.bilesuparadize.lv. Detalizēta informācija par festivālu pieejama www.festivalsummertime.com un www.inesegalante.com.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu