Liepājā ērģelniece Iveta Apkalna (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

21. augustā plkst. 19 Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē norisināsies koncerts «Godinājums» sadarbībā ar Valsts Akadēmisko kori «Latvija». Koncertā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) ar vienu no Latvijas spožākajiem un starptautiski pazīstamākajiem kolektīviem Valsts Akadēmisko kori «Latvija» un vienu no Eiropas aktīvākajām un pieprasītākajām solo ērģelniecēm Ivetu Apkalnu.

Diriģents būs Jalčins Adigezalovs (Azerbaidžāna), kurš ar Liepājas Simfonisko orķestri veiksmīgi sadarbojies jau iepriekš gan simfomugama, gan klasiskā simfoniskā repertuāra programmās.

Koncertā tiks atskaņots Semjuela Bārbera populārais, apcerīgais Adagio stīginstrumentiem, kā arī divi Fransisa Pulenka darbi: barokālais, enerģiskais Ērģeļkoncerts un dzīvīgā kantāte Gloria ar ļoti skaistiem soprāna solo, ko dziedās Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska.

Jau minēts, ka par skaistu tradīciju kļuvušais mūzikas festivāls «Liepājas vasara» šogad pārdzimis par profesionālās mākslas festivālu, piedāvājot plašu kultūras programmu visas vasaras garumā. No 28. maija līdz 30. augustam festivāla tēmas «Lielo Dzintaru gaidot» ietvaros būs iespēja baudīt teātra izrādes, simfoniskos un kamermūzikas koncertus, eksperimentālas performances un mākslas izstādes.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

Aktuālo informāciju par festivālu:

www.lso.lv

www.liepajasvasara.lv

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu