Šopēna konkursā Ķīnā uzvaru izcīnījis pianists Georgijs Osokins (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ķīnā notikušajā starptautiskajā Frederika Šopēna konkursā uzvaru izcīnījis 19 gadus vecais pianists no Latvijas Georgijs Osokins, informē viņa pārstāve Aira Laiviņa. Osokins konkursā ieguva otro vietu, jo pirmā vieta šogad netika piešķirta. Līdz ar to viņam tika uzvarētāja tituls un 4000 dolāru naudas prēmija.

Šādā konkursā Latvijas pārstāvis ir uzvarējis pirmo reizi. Osokins 19 gadu vecumā ir vairāku starptautisku pianistu konkursu laureāts.

Konkursā dalībniekiem visās četrās kārtās bija jāatskaņo Šopēna skaņdarbi - pirmajās trīs kārtās konkursantu programmās bija klausāmi dažādi Šopēna skaņdarbi klavierēm solo, bet finālā konkursantiem bija jāatskaņo Šopēna klavierkoncerts ar orķestri.

Par labākā titulu kopumā sacentās 40 dalībnieki no vairākām pasaules valstīm - ASV, Kanādas, Latvijas, Japānas, Ķīnas, Krievijas un Dienvidkorejas. Iepriekšējos gados šajā konkursā panākumus guvuši daudzi pasaulslaveni pianisti.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu