Dzenīša opuss atklās vācu radio filharmoniskā orķestra jauno sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14. septembrī Zārbrikenes Kongresu namā ar Andra Dzenīša skaņdarba «Prelūdija. Gaisma» Vācijas pirmatskaņojumu izskanēs viens no Zārbrikenes Kaizerslauternes Vācu Radio filharmoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertiem. Pie diriģenta pults būs orķestra mākslinieciskais līderis un galvenais diriģents Karels Marks Šišons. Programmā līdzās A.Dzenīša opusam būs arī Ludviga van Bēthovena Devītā simfonija, kuras atskaņojumā piedalīsies starptautiski pazīstami solisti un Brno Čehu filharmonijas koris.

Savukārt 20. septembrī plkst.9.30 Latvijas Radio 3 - «Klasika» piedāvās reportāžu no Zārbrikenes ar mūziķu viedokļiem un klausītāju atsauksmēm par šo notikumu.

«Prelūdija. Gaisma» pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja 2011.gada 18.maijā Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncertā, pie diriģenta pults stājoties Karelam Markam Šišonam. Šobrīd jau zināms arī nākamais šī darba atskaņojums: 2015.gada 25. aprīlī Amsterdamas Concertgebouw zālē Šišona vadībā to atskaņos Nīderlandes filharmoniskais orķestris.

«Esmu iepriecināts strādāt ar Andra Dzenīša mūziku, popularizējot to starptautiskajā vidē. Gan publika, gan paši mūziķi vienmēr pauduši atzinību par Andra darbiem. Domāju, ka talantīgajam komponistam ir liels radošais potenciāls un ļoti ceru, ka drīz varēšu publiku atkal informēt par jauniem mūsu sadarbības projektiem,» uzsver maestro Karels Marks Šišons.

Latvijas Radio 3 - «Klasika» iespējams klausīties gan radio frekvencēs, gan internetā.

klasika.latvijasradio.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu