Latvijas Radio korim jauni CD sadarbībā ar Latvijas operzvaigznēm (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Radio korim šajā rudenī nāk klajā divi jauni skaņu ieraksti, kas tapuši vadošu Eiropas ierakstu namu – «Deutsche Grammophon» un «Ondine» – paspārnē, sadarbībā ar diviem Latvijas opermākslas grandiem – mecosoprānu Elīnu Garanču un tenoru Aleksandru Antoņenko.

Respektablās izdevniecības «Deutsche Grammophon» paspārnē iznākušā albuma «Meditation» ieskaņošanai kori uzaicināja piedalīties pati Elīna Garanča. Šī sakrālās mūzikas tvarta ieskaņojumā Latvijas Radio kori, Zārbrikenes-Kaizerslauternes Vācijas Radio filharmonijas kori un orķestri diriģē Karels Marks Šišons. Albumā skan populāri klasiķu – Volfganga Amadeja Mocarta, Gregorio Allegri, Ādolfa Adāna, Žorža Bizē un Džakomo Pučīni – darbi, kā arī vairāki latviešu komponistu opusi – Uģa Prauliņa tautiski meditatīvās «Dievaines», kā arī divi kora a cappella dziedājumi diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā – «Dusi, dusi» un «Paldies tev, vēlā saule» no Pētera Vaska cikla «Klusās dziesmas».

Foto: Publicitātes foto

Somijas ierakstu nama «Ondine» izdotais tvarts «Sacred Love» ar izcilo tenoru Aleksandru Antoņenko tapis jau kādu laiku atpakaļ – 2011. gadā, pēc veiksmīgi izskanējušās krievu poēmu iedvesmotās kopīgās koncertprogrammas «Krievu romantika». Albumā «Sacred Love» («Svētā mīla») iekļautas Jurija Faļika, Artura Maskata un Georgija Sviridova dziesmas, kurās soliste ir arī Latvijas Radio kora vadošais soprāns Ieva Ezeriete.

Foto: Publicitātes foto

Abi albumi pieejami visos lielākajos ārvalstu interneta veikalos, albumu Meditation jau iespējams iegādāties arī Latvijas skaņu ierakstu veikalos. Ieraksts Sacred Love ierobežotā daudzumā tiks pārdots VSIA «Latvijas Koncerti» rīkotajos koncertos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu