Operas balvu «Leģendārs mūžs mākslā» saņems Solveiga Raja (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: opera.lv

Trešdien, 24. septembrī, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) jau devīto reizi notiks «Latvijas Gāzes» Gada balvas operai apbalvošanas ceremonija un koncerts, kurā tiks sumināti aizvadītās sezonas labākie Latvijas Nacionālās operas mākslinieki un mūža balvas ieguvēji, informēja LNO.

Balvu «Leģendārs mūžs mākslā» saņems Solveiga Raja, par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā ar balvu tiks godināts Andris Ēriks Dalbiņš, par ieguldīto mūža darbu LNO tehniski administratīvajā jomā balvu saņems Irēna Austra Indriksone.

Kā labākā operas soliste balvu šogad saņems Inga Kalna, bet kā labākais operas solists tiks sumināts Rihards Mačanovskis. Balvu kā labākā baleta soliste saņems Nataļja Lipska, bet labākais baleta solista gods tiks Andrim Pudānam. Kā labākajam orķestra māksliniekam balvu piešķirs Guntim Kronītim.

Par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā balvu saņems opera-lekcija «Mihails un Mihails spēlē šahu».

Par 2013./2014.gada sezonas labāko jauniestudējumu skatītāju balsojumā atzīts Jura Karlsona balets-fantāzija «Karlsons lido...» Aivara Leimaņa horeogrāfijā.

Solveiga Raja
Solveiga Raja Foto: opera.lv
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu