Veismanis turpinās darbu tikai Latvijas Nacionālajā operā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Andris Veismanis turpinās darbu tikai Latvijas Nacionālajā operā (LNO), informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Viņa pastāstīja, ka LNO lepojas ar savu darbinieku augsto profesionālo novērtējumu Latvijas profesionālās mūzikas telpā, tomēr informācija par Veismaņa stāšanos Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) mākslinieciskā vadītāja amatā esot stipri pārspīlēta.

Treile norādīja, ka gan LSO vadīšana, gan darbs operā ir pilna laika, tāpēc nav iespējams tos savienot. Pēc sarunas ar LNO vadību Veismanis nolēmis turpināt darbu kā valdes priekšsēdētāja padomnieks muzikālajos jautājumos LNO.

Jau ziņots, ka par LSO māksliniecisko vadītāju varētu kļūt pazīstamais latviešu diriģents un LNO vadītāja Zigmara Liepiņa padomnieks Veismanis, kura uzdevumi būtu bijuši spēles kvalitātes uzraudzība un vadīšana, ieskaitot grupu darbu, kā arī repertuāra veidošana.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu