Igaunijas Filharmonijas kamerkora mākslinieciskā vadītāja amatam izvēlēts Kaspars Putniņš (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Ar trim koncertiem Igaunijas pilsētās Vanemuisē, Pērnavā un Tallinā septembrī savu pirmo sezonu Igaunijas Filharmonijas kamerkora mākslinieciskā vadītāja amatā sāks diriģents Kaspars Putniņš, informēja diriģenta pārstāve Ilze Tormane. Putniņš stāsta, ka uz Igaunijas Filharmonijas kamerkori raudzījies kā uz paraugu, pēc kā savā karjerā tiekties. Uzaicinājumu strādāt Tallinā viņš sauc par lielu godu un izaicinājumu.

Mākslinieks arī uzsver, ka viņa līdzšinējā sadarbība ar Latvijas Radio kori nekādā mērā nemainīsies. «Šis ir koris, ar kuru es jūtos «mājās», ar kuru esmu izaudzis un absolūti vienots,» viņš saka.

Putniņš turpinās darbu Latvijas Radio korī, ar kuru šoruden un arī nākamajā sezonā iestudēs vairākas jaunas programmas. Paredzēts, ka oktobrī viņš arī diriģēs Eiropas jauniešu kamerkori Latvijas Radio kora un organizācijas «TENSO» rīkotajā vadošu Eiropas koru nedēļā.

Igaunijas Filharmonijas kamerkori 1981.gadā dibināja igauņu diriģents Tenu Kaljuste. Kori pēc viņa ir vadījuši arī pasaulē zināmi diriģenti Pols Hiljers un Daniels Reiss.

Tormane stāsta, ka Latvijas Radio korim ir ilggadēja sadarbība gan ar Kaljusti, gan Igaunijas Filharmonijas kamerkori, kuru veikums šogad tika apbalvots ar «Grammy» balvu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu