Baletdejotāja Baiba Kokina debitēs Nikijas lomā baletā «Bajadēra» (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā (LNO) Ludviga Minkusa baletā «Bajadēra» Nikijas lomā debitēs Latvijas baleta vadošā soliste Baiba Kokina, informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Izrādē pie diriģenta pults stāsies Farhads Stade, Solora lomā iejutīsies Sergejs Neikšins, bet Gamzati būs Jolanta Lubēja.

Baletu «Bajadēra» iestudējis horeogrāfs Aivars Leimanis. Šo uzvedumu skatītāji atzina par 2011./2012. gada sezonas labāko jauniestudējumu.

Kokina pastāstīja, ka viņai «Bajadēra» allaž bija šķitusi neaizskarama vērtība, jo Latvijā pirmo reizi iestudēta tikai 2012.gadā un bērnībā viņa to nebija redzējusi. «Likās, šajā baletā dejo tikai pasaules mēroga zvaigznes, tāpēc jutos jocīgi, kad uzzināju, ka man būs jādejo Nikija. Tomēr - jo ilgāk šo lomu mēģinu, jo vairāk tā iegulst man sirdī. Šajā baletā ir tik plaša emociju gamma - no mīlestības līdz nodevībai,» pastāstīja baletdejotāja.

Kokina 2002.gadā absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu Zanes Lieldidžas klasē, 2006.gadā kļuvusi par Permas starptautiskā baleta konkursa «Arabeska 2006» diplomandi. Kokina 2007.gadā saņēma «Latvijas Gāzes» Gada balvu operai kā gada labākā baleta māksliniece. 2006.gadā viņa saņēmusi «Spēlmaņu nakts» balvu kā labākā baleta māksliniece par otrā plāna lomu un 2013.gadā - kā labākā baleta māksliniece.

Kokina piedalījusies viesizrādēs Lielbritānijā, Itālijā, Japānā, Krievijā, Nīderlandē, Somijā, Vācijā u.c. Viņas repertuārā ir klasiskā baleta skaistākās lomas - Odeta «Gulbju ezerā», princese Aurora «Apburtajā princesē», Marija «Riekstkodī», Medora «Korsārā», Svanilda «Kopēlijā» un citas, kā arī lomas modernā baleta izrādēs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu