Tuvojas Baha kamermūzikas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 8. novembra līdz 9. decembrim notiks 14. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, kas astoņos rudens cikla koncertos pulcēs izcilākos baroka mūzikas interpretus no dažādām Eiropas valstīm. Šogad festivāla programma tiks atklāta ar komponista Karla Fīlipa Emanuela Baha 300. gadadienas svinībām trijos koncertos Rīgā un Siguldā: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas klavieru katedras docētāju koncertos un baroka orķestra «Pratum Integrum» (Maskava) sniegumā.

Klausītājus uz koncertiem Rīgā un Daugavpilī aicinās viens no Polijas interesantākajiem baroka kolektīviem «Capella Cracoviensis», Latvijā dzimušais talantīgais čellists Ramons Jaffe (Ramon Jaffé), kā arī pasaulē pieprasītie baroka mūziķi no Nīderlandes – vijolniece Lidevija van der Vorta (Lidewij van der Voort) un lautas un teorbas meistars Freds Džeikobss (Fred Jakobs).

Festivāla noslēgums klausītājiem sola gada notikumu Latvijas mūzikas dzīvē! Rīgā viesosies pasaules slavu ieguvušais baroka ansamblis no Francijas «L’Arpeggiata», kas prezentēs savu jauno programmu «Mediterraneo». Koncertā dzirdēsiet temperamentīgo un smeldzīgo Vidusjūras tautu tradicionālo mūziku un fado dziedājumus, ko papildinās kolorīts dejas priekšnesums.

Sīkāka informācija par koncertiem un māksliniekiem: www.music.lv/bachfestival

Biļetes pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu