Pērc abonementu uz koncertcikla «Patiešām maziņiem» koncertiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Latvijas Koncerti» jaunajā koncertsezonā aicina pirmskolas vecuma bērnus uz koncertcikla «Patiešām maziņiem» koncertiem, kas sāksies 2014. gada 25. oktobrī un noslēgsies 2015. gada 15. martā. Spīķeru koncertzālē sestdienās un svētdienās plkst. 11.00, 13.00 un 15.00 mazos apmeklētājus gaidīs gan pazīstamu, gan jaunu pasaku varoņi, kas muzicējot un dejojot stāstīs aizraujošus notikumus.

Četros cikla koncertos piedalīsies teicami izpildītājmākslinieki: instrumentālisti, dziedātāji, dejotāji un aktieri, kuri būs ģērbti pasaku tēlu kostīmos. Bērni varēs skatīties nelielus fragmentus no multfilmām.

Koncertcikla «Patiešām maziņiem» producente Karina Bērziņa: «Mūsu koncertsezonā ir dienas, kad Spīķeru koncertzāle dūc kā bišu strops. Tad ir skaidrs, ka mūs apciemojuši paši jaunākie klausītāji, citam tik gadiņš vai divi. Pirmā tikšanās reize oktobrī drīz būs klāt. Ko labu esam sarūpējusi šogad? Vispirms bērnus aicinās radošās darbnīcas. Mazie apmeklētāji varēs muzicēt «Jamahas» skolas pedagogu vadībā; darboties kopā ar «Origami» studijas meistariem; izspēlēties ar spēļu veikala «Ludo» spēlēm. Un tad jau būs jāsāk arī pats koncerts. Latviešu un krievu mūzika, klasika un populāras melodijas iezaigosies raibā varavīksnē, kuru vēl jo krāsaināku veidos lieliskie mākslinieki Laima Jansone un Ilga Reizniece, Dita Krenberga, Ingus Pētersons un Jolanta Strikaite, Ilona Bagele, Kaspars Zemītis, Melo-M, Sonora Vaice un Intars Busulis. Varēsim kopīgi ritināt pasakas vai pašsacerēta stāstiņa pavedienu, iepītu jaukā mūzikā.»

2014. gada 25. un 26.oktobrī koncertuzvedumā «Kā zvēri Daugavu raka» mazie apmeklētāji varēs iejusties latviešu tautas pasakā, kurā zvēri, putni un zivis stāstīs, kā tika rakta Daugava. Pasaku mūzikā izstāstīs Ilga Reizniece (balss, vijole); Laima Jansone (kokle); Krišjānis Bremšs, (sitaminstrumenti); Andris Grunte (kontrabass); «Knīpas un knauķi», kā arī ansambļa «Dancītis» mazie dejotāji.

6. un 7. decembrī «Šokolādes pasakā» bērnus gaida tikšanās ar meitenīti, kas sen senos laikos Ziemassvētkos sapņo par šokolādi. Koncertuzvedumā piedalās Cukuriņš - Ventis Zilberts (klavieres);

Zaherkūku meistars - Ingus Pētersons (balss); Šokolādes feja - Dita Krenberga (flauta); Vaniļa - Jolanta Strikaite ( balss); Karameles, Ledenes, Marmelādes, Vafeles - Rīgas Horeogrāfijas skolas baletdejotāji.

2015. gada 7. nn 8. februārī koncertuzvedumā «Krievu suvenīrs» muzikālā ceļojumā balalaikas un akordeona pavadībā bērnus vedīs Ivanuška un Vasiļisa Daiļā, Carevičs un Cariene Gulbe, kā arī krievu lelles Matrjoškas. Cariene Gulbe - Darja Smirnova (vijole); Carevičs – Kaspars Zemītis (balalaika); Ivanuška - Mihails Čulpajevs (balss); Skomorohs - Artūrs Noviks (akordeons); Vasiļisa Daiļā - Ilona Bagele (balss); deju studijas «Freska» dejotāji.

2015. gada 14. un 15. martā mazos klausītājus gaida jautras un aizraujošas variācijas par pazīstamo pasaku «Trīs sivēntiņi un … .» 3 sivēntiņi - čellu trio «Melo – M»; Vilks – Intars Busulis (balss); Kaza –Sonora Vaice (balss); uzvedumā piedalīsies arī mūzikas skolu audzēkņi un baletstudijas «Grande» dejotāji.

Koncertus vadīs Karina Bērziņa.

Abonementa cena, kurā iekļauti četri koncerti, 17.50 EUR vienam klausītājam (abonements jāpērk gan bērnam, gan pieaugušajam). Cenā iekļautas radošās darbnīcas pirms un pēc koncerta.

Detalizētāka informācija pa tālr. 67205489, 26698338, vai pa e-pastu karina.berzina@latvijaskoncerti.lv, krista.vitola@latvijaskoncerti.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu