Mūžībā aizgājis latviešu čellists profesors Māris Villerušs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdien mūžībā aizgājis latviešu čellists Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris profesors Māris Villerušs, pastāstīja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pārstāve Jana Lāce.

«Mākslinieka atstātais muzikālais mantojums skaņu ierakstu celiņos un mūža ieguldījums Latvijas čella spēles jauno profesionāļu izaugsmē ir vērtības, kas paliks un saviļņos klausītāju dvēseles vēl ilgi,» līdzjūtībā čellista piederīgajiem, kolēģiem, audzēkņiem, kā arī viņa talanta cienītājiem paudusi kultūras ministre Dace Melbārde.

Māris Villerušs dzimis 1936. gadā, 1959. gadā beidzis profesora Ēvalda Berzinska klasi JVLMA, skolojies arī Mstislava Rostropoviča vadībā. No 1955. gada Villerušs aktīvi koncertējis ne tikai bijušajās PSRS republikās, bet arī ASV, Kanādā, Francijā, Vācijā, Čehijā, Slovākijā, Ungārijā uu citviet. Viņa muzicēšana fiksēta 18 skaņuplatēs, aptuveni 80 lielas un mazas formas skaņdarbi ierakstīti Latvijas Radio fondos, laisti klajā CD formātā. Ilgus gadus Villerušs bijis JVLMA mācībspēks, kura mācītie čellisti strādā daudzviet pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu