Kristīne Opolais sāks jauno opersezonu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Dziedātāja Kristīne Opolais jauno opersezonu sāks Bavārijas Valsts operā Minhenē un Ņujorkas Metropolitēna operā, informē dziedātājas pārstāve Liene Jakovļeva. Uz Bavārijas Valsts operas skatuves Opolais atgriezīsies Volfganga Amadeja Mocarta operas «Tita žēlsirdība» izrādēs rīt, 14. oktobrī, 17. oktobrī un 23. oktobrī, kur viņas skatuves partneri būs Daniels Bēle, Andžela Brouere un citi. Dziedātāja izrādē būs Vitēlijas lomā, kurā debitēja jau šī gada februārī.

Uz Ņujorkas Metropolitēna operas skatuves Opolais uzstāsies Mimī lomā sešās Džakomo Pučīni operas «Bohēma» izrādēs 14. novembrī, 20. novembrī, 24. novembrī, 28. novembrī, 1. decembrī un 5. decembrī, kur viņas partneris Rūdolfa lomā būs meksikāņu tenors Ramons Vargas, kā arī 15. janvārī, 19. janvārī un 24. janvārī.

Aizvadītā sezona dziedātājas skatuves karjerā bijusi īpaši bagāta un intensīva. Aprīlī māksliniece Ņujorkas Metropolitēna operā dziedāja Čo-Čo-sanas lomu piecās Pučīni operas «Madama Butterfly» izrādēs. Opernama vēsturē viņas vārds ierakstīts, pateicoties lēmumam piekrist teātra intendanta Pītera Gelba lūgumam nomainīt sasirgušo Anitu Hartigu. Izrāde tika tiešraidīta kinoteātros visā pasaulē, tostarp arī Rīgā. «Divas vadošās lomas un divas nāves 18 stundu laikā», «Latviešu soprāns negaidīti izglābj tiešraidi», «Pēdējā brīža Mimī», «Neticama dubultdebija» bija virsraksti presē pēc Opolais nodziedātajām izrādēm.

Jūnijā Opolais ar panākumiem dziedāja titullomu Pučīni operas «Manona Lesko» jauniestudējuma pirmizrādē Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, kur viņas partneris bija vācu tenors Jonass Kaufmans de Grijē lomā. Kopumā vasarā tika nodziedātas septiņas operas «Manona Lesko» izrādes, bet 24. jūnija izrādi tiešraidē uz kinoekrāniem varēja vērot daudzu pasaules valstu, tostarp Latvijas, opermīļi.

Septembrī Opolais un Kaufmans bija solisti Bostonas simfoniskā orķestra koncertā, kurā diriģents Andris Nelsons šī kolektīva priekšā pirmoreiz stājās kā tā jaunais mākslinieciskais vadītājs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu