Gaidāms sieviešu kora «Cantus» 25 gadu jubilejas koncerts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 18. oktobrī, koncertzālē «Ave Sol» notiks sieviešu kora «Cantus» 25 gadu jubilejas koncerts «Tiksimies šai pašā vietā», informē koncertorganizācijas «Ave Sol» pārstāve Inga Krūmiņa. Jubilejas koncertprogrammas pirmajā daļā izskanēs dažādu komponistu oriģināldarbi, tostarp Johana Sebastiana Baha, Ādolfa Skultes, Oļģerta Grāvīša, Roberta Liedes, Imanta Kalniņa, Aleksandra Kublinska, Gunāra Freidenfelda, Aļņa Zaķa, Jāņa Zeltkalna un kora diriģenta Valda Zeltkalna skaņdarbi.

Savukārt otrajā daļā būs klausāmi diriģenta Valda Zeltkalna aranžējumi Raimonda Paula mūzikai. Koncertā būs arī pirmatskaņojumi - tautasdziesmas «Līgodama upe nesa» un «Tautiešam'i apsolīju» Zeltkalna apdarē, kā arī vēl nedzirdēti Raimonda Paula dziesmu aranžējumi.

Koncertā piedalīsies arī pianists Juris Kļava, čelliste Lolita Lilje, vijolniece Marta Rando un bundzinieks Jānis Vēbersts.

Kamerkoris «Cantus» dibināts 1989. gadā. Gandrīz 20 gadus tas pastāvējis kā Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcas Jaunatnes koris, bet kopš 2008. gada «Cantus» ir koncertorganizācijas «Ave Sol» kamerkoris. Tas zināms kā pirmais baznīcas koris, kas piedalījies Dziesmusvētkos. Koris koncertējis arī ārpus Latvijas robežām - Vācijā un Zviedrijā.

Kamerkora repertuārā ir netradicionāla sieviešu koru mūzika, ietverot gan klasiku, gan mūsdienu skaņdarbus no latviešu un ārzemju komponistu daiļrades. Kompozīcijas korim veltījuši vairāki latviešu komponisti, piemēram, Ādolfs Skulte un Pauls Dambis. 2012.gadā kamerkoris izdeva albumu «Gadi iet», kurā iedziedātas diriģenta Zeltkalna tautasdziesmu apdares un dziesmu aranžējumi.

2014. gada nogalē klajā nāks vēl viens kora «Cantus» mūzikas albums, kas ieskaņots 2013. gada un 2014. gada mijā.

Sieviešu kora «Cantus» 25 gadu jubilejas koncerts «Tiksimies šai pašā vietā» koncertzālē «Ave Sol» sāksies plkst.16. Tā apmeklējums būs bez maksas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu