Koris «Latvija» uzstāsies Eiropas kultūras galvaspilsētai Rīgai veltītā koncertā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Rīgas Domā šovakar, 29. oktobrī, plkst.19 Valsts akadēmiskā kora «Latvija», diriģenta Māra Sirmā un solistu izpildījumā notiks Eiropas kultūras galvaspilsētai Rīgai veltīts koncerts, informēja kora «Latvija» producente Ieva Vītiņa. Koncertā izskanēs Džona Tavenera «Svyati». Čella solopartiju skaņdarbā atskaņos latviešu čelliste Marta Sudraba. Viņas čella solo būs dzirdams arī Ērika Ešenvalda skaņdarbā «In Paradisum». Alta solo tajā atskaņos Pēteris Trasūns.

Koncertā būs dzirdams arī Gijas Kančeli darbs «Amao omi», kura nosaukums tulkojumā no gruzīnu valodas nozīmē «Bezjēdzīgais karš». Šī opusa atskaņojumā korim «Latvija» pievienosies Rīgas Saksofonu kvartets.

Koncerta izskaņā būs dzirdams Riharda Dubras opuss «Accedite gentes», kas Latvijā jau vairākkārt bijis dzirdams kora izpildījumā. Solisti koncertā būs ērģelniece Kristīne Adamaite, altists Pēteris Trasūns, trompetisti Jānis Porietis un Edgars Bārzdiņš, kā arī Edgars Saksons, kurš spēlēs sitaminstrumentus. Skaņdarbā izmantoti arī kormūzikas skaņdarbos retāk sastopami instrumenti - svilpavnieki un lietus koki.

Vītiņa pastāstīja, ka Rīgai Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā ir unikāla iespēja piedāvāt savas kultūras dzīves nedēļu «Eiroradio» īpašā projektā, kas norisināsies no 27. oktobra līdz 2.novembrim. Šajā nedēļā ik vakaru Latvijas Radio 3 «Klasika» pārraidīs kādu koncertu, kas reprezentē Latvijas mākslinieciskos kolektīvus starptautiskajā mūzikas arēnā.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu