Trīs koncertos izskanēs Rīgas «a cappella» festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

No 31. oktobra līdz 2. novembrim, galvaspilsētā norisināsies otrais Rīgas «a cappella» festivāls, klausītājiem piedāvājot trīs spilgtas mūzikas programmas, informē festivāla rīkotāju pārstāvis Guntis Cimiņš. 31. oktobrī plkst.19.30 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē norisināsies koncerts «Latviešu psalmu dziedājumi», kurā piedalīsies ansamblis «Schola Cantorum Riga» un dūdu spēlētāja Ieva Birzkopa. Koncerta mākslinieciskais vadītājs būs Guntars Prānis.

1. novembrī plkst.20 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē izskanēs «Nakts koncerts» ar jauniešu kori «Kamēr...» un diriģentu Jāni Liepiņu, bet 2. novembrī Rīgas Svētā Pētera baznīcā plkst.18 notiks koncerts «Pareizticīgo dziedājumi» ar vīru kori «Logos» un māksliniecisko vadītāju Joanu Šenroku.

Visu koncertu apmeklējums būs bez maksas.

«Rīgas «a cappella» festivāls savos koncertos piedāvā iepazīt «a cappella» žanra daudzveidīgumu, dažādos «a cappella» mūzikas projektos iepazīstina ar Latvijas un pasaules spilgtākajiem izpildītājiem. Festivāla mērķis ir radīt pozitīvus piemērus, spilgtas, radošas un progresīvas idejas, dot pozitīvus impulsus kopējai vokālās mūzikas attīstībai,» stāsta Cimiņš.

Festivālā nozīmīga vieta tiek ierādīta unikāliem «a cappella» mūzikas projektiem un novatoriskiem «a cappella» mūzikas atskaņojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu