Notiks «Schola Cantorum Riga» koncerts «Latviešu psalmu dziedājumi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 31. oktobrī, plkst. 19.30 ar koncertu «Latviešu psalmu dziedājumi» Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē sāksies otrais «Rīgas A Cappella festivāls», informē kora «Mūza» pārstāvji.

Koncerta koncepcijas pamatā ir iecere parādīt psalmus kā izdziedātus tekstus, kas caurvij latviešu mūzikas vēstures dažādos laikmetus no senlaikiem līdz pat mūsdienām. Koncertā piedalīsies vokālā grupa «Schola Cantorum Riga», Ieva Birzkopa, kura spēlēs dūdas, kā arī grupas mākslinieciskais vadītājs Guntars Prānis. Ieeja koncertā būs brīva.

Vokālā grupa «Schola Cantorum Riga» tika dibināta 1995. gadā kā īpašs ansamblis senās mūzikas, sevišķi gregoriskā korāļa, autentiskai interpretēšanai un ir attīstījusies par grupu ar daudzveidīgu repertuāru. Tās viens no galvenajiem mērķiem ir atskaņot mūziku augstā mākslinieciskā un profesionālā līmenī, kas atspoguļojas grupas koncertos Latvijā un ārzemēs, kā arī regulāros ierakstos. Grupas dziedātāji ir profesionāli mūziķi un mūzikas studenti, kurus vieno mīlestība uz seno mūziku un vēlme to atskaņot pēc jaunākajām atziņām senās mūzikas autentiskas interpretēšanas jomā.

«Rīgas A Cappella festivāls» norisināsies no 31. oktobra līdz 2. novembrim un savos koncertu projektos plašākai publikai piedāvās iepazīt vairākas «a cappella» mūzikas programmas. 1. novembrī plkst.20 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē jauniešu koris «Kamēr…» un diriģents Jāni Liepiņš sniegs «Nakts koncertu», savukārt 2. novembrī Rīgas Svētā Pētera baznīcā plkst.18 izskanēs koncerts «Pareizticīgo dziedājumi» ar vīru kori «Logos» un māksliniecisko vadītāju Joanu Šenroku. Ieeja visos festivāla koncertos būs bez maksas.

«Rīgas A Cappella festivāls» savos koncertos piedāvā iepazīt «a cappella» žanra daudzveidīgumu. Festivāla mērķis ir radīt pozitīvus piemērus, radošas un progresīvas idejas, kā arī dot pozitīvus impulsus kopējai vokālās mūzikas attīstībai. Festivālā nozīmīga vieta tiek ierādīta unikāliem «a cappella» mūzikas projektiem un novatoriskiem «a cappella» mūzikas atskaņojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu