Vītola diriģentu konkursa pusfinālā iekļūst pārstāvji no četrām valstīm (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edmunds Mickus

Jāzepa Vītola 5.starptautiskā kordiriģentu konkursa pusfinālā iekļuvuši četri latvieši, kopumā 21 dalībnieka konkurencē izvēlēti astoņi spēcīgākie kordiriģenti no četrām valstīm, kuri turpinās muzikālo sacensību, informē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pārstāve Baiba Freimane.

Pusfinālistu vidū ierindojušies četri Latvijas pārstāvji, divi Lietuvas jaunie diriģenti un pa vienam pārstāvim no Vācijas un Baltkrievijas. Šo diriģentu sniegumu otrajā kārtā klausītāji aicināti novērtēt koncertā piektdien 31.oktobrī.

Pēc rezultātu paziņošanas konkursa pusfinālam izvirzītie dalībnieki izlozēja repertuāru «a cappella» darbam ar Latvijas Radio kori un kamerkori «Ave Sol».

No Latvijas dalību konkursā turpinās Krista Audere, Jurģis Cābulis, Aivis Greters un Rūdolfs Krēsliņš. Lietuvu pārstāvēs Egidijus Kavecks (Egidijus Kaveckas) un konkursa jaunākais dalībnieks – astoņpadsmit gadus vecais Martīns Staķonis (Martynas Stakionis). Ar augstu žūrijas novērtējumu pusfinālam kvalificējies arī Filips Klāms (Philipp Klahm) no Vācijas un Dmitrijs Matvijenko (Dmitry Matvienko) no Baltkrievijas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu