Pētera baznīcā notiks vīru kora «Logos» koncerts «Pareizticīgo dziedājumi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 2. novembrī, plkst. 18 ar koncertu «Pareizticīgo dziedājumi» Rīgas Svētā Pētera baznīcā noslēgsies otrais Rīgas «a cappella» festivāls. Koncerta «Pareizticīgo dziedājumi» programmā iekļautas skaistākās Pareizticīgo baznīcas mūzikas pērles un seni baznīcas dziedājumi. Koncertā piedalās Latvijas pareizticīgās baznīcas vīru koris «Logos» un diriģents Joans Šenroks. Ieeja koncertā būs brīva.

Jaundibināto kolektīvu veido 13 vīri ar ilggadēju dziedāšanas pieredzi Latvijas profesionālajos koros: «Ave Sol», Valsts akadēmiskajā korī «Latvija», Latvijas Radio korī, Latvijas Nacionālās operas korī un citos kolektīvos. Kora tapšanas vēsture nav iedomājama atrauti no tā idejiskā tēva, mūziķa, diriģenta un vienlaikus arī garīdznieka - Joana Šēnroka - personības. Viņš ilgi lolojis ieceri izveidot kori no profesionāliem mūziķiem dalībai dievkalpojumos un pareizticīgās mūzikas koncertprogrammu atskaņojumos. Līdzīgi kā paša kora dzimšana, arī tā nosaukuma izvēle nav nejauša. Vārdam «logos» ir dziļi simboliska nozīme tieši kora sūtības kontekstā. Šēnroka pārliecība ir, ka kora galvenais uzdevums ir nodot klausītājam dziedājuma vēsti, tā teksta būtību.

"Rīgas "a cappella" festivāls savos koncertos piedāvā iepazīt "a cappella" žanra daudzveidīgumu, dažādos "a cappella" mūzikas projektos iepazīstina ar Latvijas un pasaules spilgtākajiem izpildītājiem. Festivāla mērķis ir radīt pozitīvus piemērus, spilgtas, radošas un progresīvas idejas, dot pozitīvus impulsus kopējai vokālās mūzikas attīstībai.

Festivālā nozīmīga vieta tiek ierādīta unikāliem «a cappella» mūzikas projektiem un novatoriskiem «a cappella» mūzikas atskaņojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu