Klausītājus Liepājā priecēs koncertcikls «Iededz gaismu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jau šovakar Liepājā aizsāksies koncertcikls «Iededz gaismu», kura ietvaros būs klausāmi dažādu žanru kamermūzikas koncerti. Šogad cikls tiks atklāts 29. novembrī plkst. 17 Promenade Hotel Hika zālē ar koncertu "Serenādes jūrai». Tajā izcilā klarnetes virtuoza Egīla Šēfera un Spīķeru kvarteta izpildījumā skanēs starptautisku atzinību guvušās latviešu komponistes Maijas Einfeldes, kā arī dižā vācu romantiķa Johannesa Brāmsa mūzika.

Egīls Šēfers ir viens no šī brīža talantīgākajiem un aktīvākajiem latviešu klarnetistiem. Viņam piemīt nevainojama muzikalitāte, virtuozitāte un brīnišķīgs klarnetes tonis, kas pieskaņojas ikvienam stilam. Jau studiju gados jaunais mūziķis kļuva par vairāku gan valsts nozīmes, gan starptautisku konkursu laureātu. Panākumi sekojuši arī turpmāk – uzvaras prestižā konkursā Prāgā, Yamaha jauno izpildītāju konkursā. Klarnetista aktīvā koncertdarbība tikusi novērtēta ar tādiem apbalvojumiem kā «Butler University's Outstanding Performer», 2003. gadā Egīlam Šēferam piešķirts Dalasas pilsētas Goda Pilsoņa nosaukums. Pie svaigākajiem sasniegumiem jāmin 2013. gadā mūziķim piesķirtais augstākais valsts apbalvojums mūzikā – Latvijas Lielā mūzikas balva nominācijā «Par izcilu interpretāciju», kā arī Latvijas Radio 3 «Klasika», kas E. Šēferu nosaukusi par labāko 2013. gada instrumentālistu.

Koncertcikls turpināsies 6. decembrī plkst. 17 ar koncertu «Vīnes klasika un vācu romantisms». Liepājniekiem jau labi pazīstamais klavieru trio «Opera» (Svetlana Okuņa – vijole, Inga Sunepa – čells, Juris Žvikovs – klavieres) viesosies ar Jāzepa Mediņa, Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena un Roberta Šūmaņa skaņdarbiem.

Latvijas Nacionālās operas klavieru trio pirmais koncerts notika 2001. gada 20. oktobrī Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē pēc orķestra koncertmeistaru Svetlanas Okuņas un Ingas Sunepas ierosmes. Kopš tā laika jau desmit gadu trio muzicē nemainīgā sastāvā. Trio nodibināšana veicināja kamermuzicēšanas tradīciju atjaunošanu LNO Beletāžas zālē. Par izcilu sniegumu baletā «Smilšu vīrs» trio dalībnieki 2008. gadā saņēma «Latvijas Gāzes» balvu.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas iepriekšpārdošanā ir EUR 10, skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 7. Bērniem līdz 7 gadu vecumam pieaugušā pavadībā, neaizņemot atsevišķu sēdvietu – ieeja par brīvu. Plašāka informācija par koncertciklu «Iededz gaismu atrodama nodibinājuma VIA CULTURA mājas lapā www.viacultura.lv un www.liepajaskultura.lv. Koncertcikls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla, Liepājas Kultūras pārvaldes un Valsts SIA «Latvijas koncerti» atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu